تلاش سندیکا برای قانونی کردن قرارداد تیپ شرط و شروط برقیها برای مالیات بر ارزش افزوده
رییس سندیکای صنعت برق ایران از مذاکره با مجلس برای تبدیل قرارداد تیپ به قانون پس از سرباززدن شرکت های توزیع از اجرا و بهبود شرایط پرداخت مالیات بر ارزش افزوده خبر داد.
علی بخشی در گفتگو با خبرنگار نیروی «انرژی امروز» با اشاره به تهیه قرارداد تیپ در حوزه پروژه های اجرایی و پروژههای خرید، گفت: ورژن یک قرارداد تیپ به توانیر ارسال شد، ایراداتی گرفتند و دو بار اصلاح شد تا اینکه حدود پنج ماه پیش و پس از ارسال قرارداد تیپ برای بار سوم، سندیکای صنعت برق ایران و توانیر درمورد قرارداد تیپ توافق کردند.
وی افزود: این قرارداد در توانیر مصوب و به شرکتهای زیرمجموعه ابلاغ شد؛ اما هیچکدام از شرکتها زیر بار این قرارداد نرفتند و کماکان اصرار دارند که بر اساس قراردادهای سابق که فاقد تعدیل، پیشپرداخت و هزینه دیرکرد پرداخت است، مناقصه را برگزار کنند؛ شرکتها میگفتند شرایط بودجهای اجازه اجرای قرارداد تیپ را به آنها نمیدهد.
رییس سندیکای صنعت برق ایران با تاکید بر اینکه «متاسفانه شرکتهای توزیع خود را مستقل از وزارت نیرو میدانند و مصوبه هیات مدیره توانیر را هم نمیپذیرند، درمورد شرکت های توزیعی که قرارداد تیپ را قبول ندارند»، اظهار کرد: شرکتهای توزیع تهران بزرگ، اصفهان، مشهد، کرمانشاه و … میگویند شرکتهای مستقل هستیم و خود تصمیم میگیریم که چگونه مناقصه برگزار کنیم.
بخشی تصریح کرد: شرکتهای توزیع خود را در یک جاهایی خصوصی میدانند و یک جاهایی دولتی؛ هر جا هر چه به نفعشان باشد آنگونه رفتار میکنند؛ میگویند دولتی هستیم چراکه 40 درصد سهامشان از آن وزارت نیرو است؛ به دلیل اینکه سهام ممتاز از آن وزارت نیروست و هیات مدیره را وزارت نیرو مشخص می کند، خود را دولتی می دانند و از سوی دیگر به دلیل اینکه دولت تنها سهامدار شرکت های توزیع نیست، به گونهای نیز خود را خصوصی میدانند.
وی یادآور شد: اکنون پس از مذاکره با شرکتهای توزیع پس از چشمپوشی از برخی خواسته هایمان به قرارداد جدیدتر رسیدهایم. این قرارداد را هفته گذشته به توانیر ارسال کردیم و منتظر پاسخ هستیم.
رییس سندیکای صنعت برق ایران در مورد جلسهای که سندیکا با حسین امیری خامکانی، عضو کمیسیون انرژی مجلس داشت، گفت: در جلسه ای که با آقای دکتر خامکانی داشتیم، این موضوع را مطرح کردیم و میخواهیم با کمک مجلس مسایل را پیگیری کنیم، تاییدیه وزارت اقتصاد را بگیریم و قرارداد تیپ به صورت قانون مطرح شود تا مورد وثوق همه قرار گیرد.
بخشی درمورد مذاکره با خامکانی درمورد قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز گفت: مواردی درباره قانون مالیات بر ارزش افروده مطرح است که توسط کمیته حقوقی سندیکا پیگیری میشود؛ در واقع، ما در برخی قراردادها که تجهیزات وارداتی است، دو بار مالیات بر ارزش افزوده میپردازیم، یک بار به گمرک و یک بار در زمان اجرای طرح؛ البته پس از پایان پروژه این موضوع را تایید میکنند و کردیت میشود اما قابلیت بازپرداخت ندارد.
وی تصریح کرد: در وضعیتی که دولت پولش را پرداخت نمی کند، از ما مالیات بر ارزش افزوده را میگیرند و می خواهیم این امر را منوط به پرداخت صورت وضعیت کنیم.