تلنگری برای بحران تغییرات اقلیمی

ساعت زمین یک حرکت جهانی زیست محیطی از طرف صندوق جهانی طبیعت (WWF) محسوب می شود که میلیون‌ها نفر را برای تغییر زمین بسیج می‌کند. آرمان این حرکت، ایجاد یک اثر زیست محیطی با استفاده از قدرت جمعی است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز» هر سال در ماه مارس، در ساعت زمین، سمبل ساعت «چراغ‌ها خاموش» خودنمایی می‌کند که روزگاری نه چندان دور به ابتکار شهر سیدنی در استرالیا با این امید شروع شد که ما می‌توانیم در مقابل تغییرات اقلیم بیاستیم و این ایده به تمام دنیا گسترش یافت، بیش از 172 کشور و 7000 شهر را دربر می‌گیرد.

این ساعت الهام بخش آرزویی است که مردم می‌توانند در کنار هم بی‌توجه به سن و جنس و فرهنگ و مذهب از کره خاکی خود محافظت نمایند. معلوم نبود که آیا این کار به یک جنبش جهانی تبدیل خواهد شد تا مردم به تغییرات اقلیم توجه کنند یا خاموش کردن یک ساعته چراغ‌ها صرفا حرکتی سمبلیک خواهد بود برای نشان دادن نگرانی مردم از تغییرات اقلیم. در سال 2014 این ابتکار تبدیل به یکی از بزرگ‌ترین حرکت‌های جهانی شد.

ساعت زمین آبی

در 2014، ساعت زمین سومین مرحله برای بسیج اجتماع با ارتباط جهانی را برای کره‌ زمین آغاز کرد.

نام آن ساعت زمین آبی شد.

چرا آبی؟

حدود 71 درصد سطح کره زمین پوشیده از آب است. تا کنون، از دهه‌ها پیش، آن‌ها که در کسب و کار سبز هستند و محیط زیست شناسان، اغلب کمپین‌های حفاظتی خود را با رنگ سبز نشان داده‌اند. چون مردم به «حرکت سبز» عادت کرده بودند.

 حال باید تفکر مردم نسبت به پایداری عوض می‌شد. باور بر این بود که این کار هم اشتیاق آفرین است هم خواستنی. از چراغ‌های LED گرفته تا بخاری‌ها با مصرف بهینه انرژی، باید درپی جانشین‌سازی‌هایی برای استفاده پایدار از منابع باشیم.

برای رسیدن به این منظور، ساعت زمین جهانی، اولین خط‌مشی با سرمایه‌گذاری و تامین منابع مردمی برای زمین را در 2014 اجرا کرد. این ایده‌ای ساده بود، برای خلق جهانی پایدار، مردم کاری برای زمین انجام دهند.

ساعت زمین در ایران

نخستین گرامی‌داشت ساعت زمین در ایران در سال 1390 با خاموشی چراغ‌های برج میلاد تهران برگزار شد. در سال 1391، برج میلاد، سی‌وسه پل و پل سفید اهواز در این طرح مشارک داشتند. در سومین گرامیداشت آن تهران، ‌تبریز، اصفهان،‌ رشت ‌و قم و در چهارمین سال، ارومیه، تهران، تبریز، اصفهان، ماکو… و در سال 1394 بیش از 14 شهر به این کمپین جهانی پیوستند.

خاموش شدن چراغ‌های برج میلاد در تهران، برج آزادی و حتی نیروگاه متمرکز پارس جنوبی از جمله اقداماتی است که در ایران و در ساعت زمین انجام می‌شود.

ساعت زمین؛ زمانی برای تفکر و عمل 

معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سابق سازمان حفاظت از محیط زیست ایران در کانال تلگرامی خود در مطلبی در بزرگداشت ساعت زمین نوشت:

ساعت زمین امسال تلنگری است برای هشدار نسبت به پیشرفت تغییرات اقلیم.

کم کردن مصرف سوخت‌های فسیلی، کاهش مصرف برق، بازیافت زباله، خرید بلیط‌ها از طریق اینترنت، تعمیر لوله‌هایی که نشتی می‌دهند، تعویض لامپ‌های پرمصرف و جایگزینی لامپ‌های کم مصرف، گیاه خواری یک روز در هفته، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و کاهش سفرهای درون شهری و … همگی کارهای کوچکی هستند که هر فرد می‌تواند با انجام آن تغییرات بزرگی به وجود بیاورد.

وعده ما چهارم فروردین

از ساعت هشت و نیم تا نه و نیم شب

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن