با بنزین نمیتوانند ما را تحت فشار قرار دهند
وزیر نفت به طرح ۶ میلیارد نگهداشت و افزایش تولید در مناطق نفتخیز اشاره و با بیان این که مجوز این طرح بزودی از شورای اقتصاد دریافت میشود، تصریح کرد: در این طرح ایجاد اشتغال و امید پیش از افزایش تولید نفت برایم مهم است. همسو با این موضوع، فهرستی از شرکتها و کالاهای ایرانی برای تامین برندگان مناقصه این طرحها تهیه شده تا کالا را از آنها تامین کنند.
بیژن نامدار زنگنه در برنامه گفتوگوی ویژه خبری شبکه دو سیما، در پاسخ به سوالی درباره تاثیر خروج آمریکا از برجام و اینکه چقدر روی صنعت نفت، درآمد و صادرات ما اثر میگذارد، گفت: معتقدم با خروج آمریکا از برجام اتفاق قابل ذکری برای صادرات نفت و میعانات گازی ما رخ نخواهد داد و درآمدهای ارزی کشور طبق آنچه در بودجه است، تامین خواهد شد.
وی افزود: قدیمها خیلی برای ما شاخ و شانه میکشیدند که جلوی واردات بنزین را میگیریم و ایران را فلج میکنیم. این حرفها به تاریخ پیوسته است و وضع مان در تولید بنزین با وجود رشد مصرف سالانه ۸ الی۹ درصدی خیلی خوب است و از این طریق نمیتوانند ما را تحت فشار قرار دهند.
وی ادامه داد: مرحله مهم دیگر توسعه تکنولوژی از طریق دانشگاههاست و ما ۲ کار بزرگ با دانشگاه شروع کردیم که یکی از آنها افزایش بازیافت از میدانهای نفتی بود. در این قرارداد با همه دانشگاههایی که بخش بالادستی نفت داشتند قرارداد بستیم و بیش از یک میدان به آنها سپرده شد تا برای افزایش بازیافت روی آنها مطالعه کنند. در این قراردادها هم توصیه کردیم شریک خارجی داشته باشند و ما پول آن را هم میدهیم.
زنگنه با ابراز رضایت از روند اجرایی این کار گفت: در اقدام دیگر به دانشگاههایی که در زمینه تهیه و تولید لیسانس و فرآیند تولید وارد شدهاند همکاری و کمک زیادی میکنیم. یک سری لیسانس یا فرآیندهای تولید وجود دارد که فعلا نداریم و از خارج خریداری میکنیم. ما به دانشگاههایی که در این زمینه وارد شدند هم همکاری کردیم تا تولید داشته باشند.
وی ادامه داد: مسئله مهم این است که از این به بعد برای دانشگاههایی که این قراردادها با آنها امضا شده است، تمام دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا روی پروژههایی کار میکنند که جواب سوالات پروژه های ما را میدهد.
وزیر نفت در پاسخ به این سوال که وزارت نفت به نوعی نقش تصدیگری را کنار گذاشته است، گفت: نقش ما نقش وزارتی و ملی برای توسعه تکنولوژی است. ما فراتر از نفت، توسعه ملی و تنیدگی نفت با اقتصاد ملی را دیدهایم. اعتقاد من این است که نفت میتواند در این حوزهها و نه فقط تزریق پول به بودجه یا تراز بازرگانی خارجی، پیشران اقتصاد و موتور محرک اقتصاد کشور باشد اگر به آن کمک شود.