ماهنامه علمی ترویجی اکتشاف و تولید نفت و گاز

ماهنامه اکتشاف و تولید به عنوان نشریه تخصصی منحصر به فرد داخلی در حوزه بالادستی صنایع نفت و گاز کشور در زمینه های مدیریتی، فنی و علمی شاخه های اصلی این حوزه از جمله مهندسی بهره برداری از میادین نفت و گاز، مهندسی مخازن هیدروکربوری، مهندسی حفاری و علوم زمین(ژئوشیمی مخزن، ژئوفیزیک،زمین شناسی نفت و …) فعالیت می کند. این ماهنامه به همت روابط عمومی شرکت ملی نفت به منظور اطلاع رسانی در خصوص آخرین اخبار، فن آوری ها و تحقیقات علمی در زمینه علوم مربوط به حوزه بالادستی صنعت نفت شامل فعالیت های اکتشاف، حفاری، تولید، پژوهش و توسعه، ایمنی، بهداشت و محیط زیست و سایر زمینه های مرتبط ابتدا به صورت خبر نامه ای تخصصی با مضامین فوق منتشر گردید که پس از انتشار چند پیش شماره در سطح محدود و استقبال از آن، اولین شماره آن در اسفند ماه سال 1381 با تعداد 50 نسخه انتشار یافت.

انتشار ماهنامه اکتشاف و تولید در حالی آغاز شد که تا قبل از آن، شرکت ملی نفت نشریه ای تخصصی نداشت. از سال 86 و پس از انتشار 48 شماره از نشریه، لزوم اصلاح و تحول در ساختار کمی و کیفی ماهنامه، گردانندگان ماهنامه را بر آن داشت که به بازنگری کلی در شکل و محتوای آن بپردازند و بطور کلی تنوع بخشی در دستور کار ماهنامه قرار گرفت. با مجموع اقدامات انجام شده، ماهنامه موفق شد در سال 1388 رتبه اول انتشارات در سطح صنعت نفت و رتبه اول سرفصل های ویژه در سطح روابط عمومی های سراسر کشور را از آن خود کند. در مجموعه ماهنامه، در طول مدت 10 سال حضور موثر دراین صنعت، نقش مهمی در مستندسازی و انتقال تجارب و یافته های علمی متخصصان داخلی کشور داشته و به بخشی از تاریخ صنعت نفت کشور در حوزه بالادستی تبدیل شده است. در حال حاضر جامعه نخبه و متخصص حوزه بالادستی نفت و گاز کشور از دانشگاه تا مراکز عملیاتی جزء مخاطبین و مشارکت کنندگان ماهنامه اند و این مهم، تاثیرگذاری ماهنامه علمی-ترویجی اکتشاف و تولید را دو چندان کرده است. مطالب ماهنامه اکتشاف و تولید در دو بخش اصلی تنظیم می شود. نخست بخش مقالات تحلیلی-کاربردی که در آن چالش ها و راهکارهای توسعه صنعت نفت و گاز کشور و تحولات و روندهای نوظهور بین المللی در حوزه بالادستی نفت و گاز بررسی و تحلیل می شود. در واقع مخاطبین این بخش کارشناسان و مدیران صنعت نفت و گاز هستند. در بخش دوم نیز مقالات علمی با هدف انتقال و مستند سازی دستاوردهای علمی محققان داخلی ارائه می گردد.

مخاطبین این بخش علاوه بر کارشناسان و مدیران صنعت نفت و گاز، مراکز پژوهشی و دانشگاهی نیز می باشند. علاوه بر موارد فوق برگزاری نشست ها، سمینارها و کنفرانس های علمی، بنا به ضرورت صنعت نفت و گاز، در دستور کار اعضاء هیات تحریریه قرار دارد. با عنایت به سطح کیفی مناسب مطالب ماهنامه، هیات تحریریه درصدد اخذ مدارج معتبر علمی مراکز رسمی کشور از وزارت علوم، تخقیقات و فن آوری برآمد که این مهم با حسن همکاری مسئولان محترم این وزارتخانه در سال 1391 محقق گردید و درجه علمی-ترویجی به این ماهنامه اعطا گردید.

هم چنین با توجه به دغدغه مخاطبین محترم در خصوص حفظ رویه و محتوای کاربردی ماهنامه، به اطلاع می رساند اخذ درجه علمی- ترویجی به معنی تغییر محتوا و رویکرد ماهنامه نیست؛ چرا که جهت گیری علمی- کاربردی ماهنامه مورد توجه کارگروه تخصصی وزارت علوم نیز قرار گرفته است. لذا این ماهنامه ضمن حفظ رویکرد و ارتقاء سطح مطالب خود، تغییراتی را نسبت به شماره های پیشین خود اعمال نموده که عمدتا به لحاظ ساختاری و قالب نشر بوده است. امید که ارتباط دو سویه مخاطبین محترم ماهنامه علمی-ترویجی اکتشاف و تولید بیش از گذشته تقویت شده و این ماهنامه بتواند نقش موثری در بالا بردن سطح دانش و مهارت نیروی انسانی فعال در صنعت نفت ایران و همچنین مراکز علمی و پژوهشی کشور ایفا نماید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن