تهیه نقشه راه مدیریت کربن در دستورکار
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: با اجرای طرح فناوری بازیافت دیاکسیدکربن (CDR) میتوان شاهد کاهش هدررفت دیاکسیدکربن در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بود.
علی مبینی در نشست هماندیشی با عنوان «نتایج فناوری بازیافت دیاکسیدکربن (CDR) در صنعت» افزود: زنجیره هر صنعت با سه جریان مالی، کالایی و اطلاعاتی شکل میگیرد که در صورت وارد کردن ضربه به هر یک از موارد یاد شده، کل صنعت تحت فشار قرار میگیرد.
مبینی به تحریمهای بهوجود آمده در حوزه انرژی اشاره و اظهار کرد: تحریمهای امروز متفاوتتر از تحریمهای گذشته است. تحریمهای اعمال شده ازسوی کشورهای غربی، مبادلات کالایی، مالی و مبادلات دانش و اطلاعات را در حوزه انرژی هدف قرار داده است که میتواند سطوح عمیقتری از فعالیتهای حوزه نفت و گاز کشور را با چالش روبهرو کند.
وی افزود: صنعت پتروشیمی برای رفع مسائل پیرامون تحریمها باید هوشمندانه عمل کند. به این منظور موسسه مطالعات بینالمللی انرژی محورهایی را برای حمایت از صنعت پتروشیمی لحاظ کرده است که در شرایط کنونی اجرای هر یک از این محورها میتواند نقشه راهی برای برونرفت از چالشهای پیشرو باشد.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی اظهار کرد: برندسازی برای محصولات پتروشیمی، مطالعات بازار آینده محصولات پتروشیمی، نقشه راه فناوری پتروشیمی برای تبدیل مجموعه شرکتهای پتروشیمی به پارک پتروشیمی، استقرار مدیریت مالی سامانههای فعالیت بر مبنای هزینه و بودجهریزی بنگاهها مبتنی بر فعالیت و انتقال دانش روزآمد دنیا برای نوآوری در تولید محصول و خدمات از طریق دورههای آموزشی، از جمله محورهای مدنظر موسسه مطالعات بینالمللی انرژی است که میتواند برای صنعت پتروشیمی راهگشا باشد.
مبینی به اتخاذ «راهبرد مدیریت کربن» بهمنظور جلوگیری از میزان هدررفت دیاکسیدکربن در صنعت پتروشیمی و پالایشگاههای کشور اشاره کرد و اولویت اصلی موسسه مطالعات بینالمللی انرژی را تمرکز روی موضوع میزان هدررفت دیاکسیدکربن در بالادستی، پالایشگاهها و پتروشیمیها دانست و افزود: اجرای طرح فناوری بازیافت دیاکسیدکربن، میزان هدررفت دیاکسیدکربن را کاهش میدهد و بر میزان سودآوری میافزاید. مدیریت کربن فقط اقدامهای مبتنی بر جمعآوری یا کاهش کربن نیست، بلکه مجموعهای از اقدامهای زنجیرهدار است که مطالعه و ارائه راهکارهای مرتبط با آن در موسسه در دست اقدام است.