امیدواری سازمان بهداشت جهانی به مهار کرونا تا سال ۲۰۲۲
از ۱۲ سال به بالا ماسک بزنید
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی ابراز امیدواری کرده است که همهگیری کووید۱۹ تا کمتر از دو سال دیگر کنترل شود. او همهگیری «آنفلوانزای اسپانیایی» را مورد مشابهی خواند که شیوع آن فوریه ۱۹۱۸ آغاز و آوریل ۱۹۲۰ کنترل شد.
به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی هشدار داد، موفقیتهایی که در روند مقابله با شیوع کرونا به دست آمده را نباید به عنوان پیروزی کامل تلقی کرد، زیرا برخی کشورها پس از مهار نسبی همهگیری با موج تازهای از ابتلا روبرو شدهاند.
آلمان و اسپانیا از جمله کشورهای اروپایی هستند که در روزهای گذشته تعداد موارد تازه شناسایی ابتلا به کووید۱۹ در آنها دوباره به سطح دوره اوج شیوع در سه تا چهار ماه پیش بازگشته است.
در انتظار تولید واکسن
مدیرکل سازمان بهداشت جهانی میگوید، با وجود پیامدهای منفی جهانی شدن و ارتباط بیشتر افراد کشورهای مختلف، فنارویهای پیشرفتهتر این امیدواری را ایجاد میکند که در کمتر از دو سال همهگیری کووید۱۹ مهار شود.
تدروس آدانوم خاطر نشان کرده است که در نهایت ابزار اصلی مقابله با کووید۱۹ دستیابی به واکسن و تولید آن خواهد بود، اما واکسن نیز به تنهایی همهگیری کرونا را ریشهکن نخواهد کرد.
در حال حاضر شرکتها و موسسههای تحقیقاتی زیادی در کشورهای مختلف جهان آزمایش و کارآزمایی واکسن کرونا را در دستور کار دارند. نخستین مجوز دولتی برای چنین واکسنی به تازگی در روسیه صادر شده است، اما درباره طی شدن مراحل لازم تولید آن تردیدهای جدی وجود دارد.
از ۱۲ سال به بالا ماسک بزنید
سازمان بهداشت جهانی توصیههای خود در باره ویروس کرونای جدید را بهروز کرد. در این راستا ضرورت استفاده از ماسک در سنین گوناگون برای جلوگیری از انتقال ویروس سارسکوو-۲ هم تعیین شد.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) دستورالعملهای تازهای در این مورد كه چه موقع استفاده از ماسک برای كودكان و نوجوانان ضروری است، ارائه كرد. رهنمودهای این سازمان نتیجه یک تحقیق مشترک با صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) است.
بر این اساس توصیه شده است که مقررات استفاده از ماسک برای افراد از سن ۱۲ سالگی یکسان باشد. این به آن معناست که استفاده از ماسک برای پوشش دهان و بینی به منظور محافظت از خود و دیگران در برابر ویروس سارسکوو-۲ ضروری است.
کودکان زیر پنج سال نباید ماسک بپوشند. به گفته سازمان بهداشت جهانی، این به نفع کودکان و امنیت آنها است.
همچنین گفته شده است که برای کودکانی که معلولیت یا اختلالات رشدی دارند، پوشش ماسک ضرورت نیست.
برای کودکان بین شش تا ۱۱ سال توصیه شده است، در موقعیتهای ویژه از ماسک استفاده کنند. به عنوان مثال، هنگام اقامت در مناطقی که خطر ابتلا در آنها زیاد است یا زمانی که با گروههای پرخطر در تماس هستند، استفاده از ماسک ضروری است.
سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند که استفاده از ماسک در این گروه سنی نیازمند مراقبت از سوی یک سرپرست بزرگسال است.
نقش کودکان در انتقال ویروس
رهنمودهای جدید سازمان جهانی بهداشت هم مشخص نکردهاند که کودکان در انتقال ویروس کرونای جدید تا چه حد نقش دارند. این سازمان میگوید، نشانههای زیادی مبنی بر این که کودکان خردسال نسبت به بزرگسالان کمتر در معرض ابتلا هستند وجود دارد.
بر اساس دادههای این سازمان، نوجوانان «نقش فعالتری نسبت به بچههای کوچکتر» در انتقال کرونا دارند.
سازمان بهداشت جهانی همچنین توصیهای برای استفاده از طلقهایی (شیلدهایی) که برای محافظت در برابر سارسکوو-۲ استفاده میشود ارائه کرد، زیرا طلقها تنها برای محافظت از چشم مناسب هستند اما جایگزین مناسبی برای ماسک نیستند.