حجم بار ترانزیت ایران و قزاقستان چهار برابر می‌شود

وزیر راه و شهرسازی از تفاهم ایران با قزاقستان برای افزایش حجم بار ترانزیتی دو کشور از یک میلیون تن به چهار میلیون تن در سال خبر داد.

به گزارش «انرژی امروز» از وزارت راه و شهرسازی، رستم قاسمی درباره جلسه مشترکی که با معاون نخست وزیر و وزیر تجارت قزاقستان و هیات همراه در ساختمان دادمان برگزار شد،‌ گفت: دو کشور بر امضای یادداشت تفاهم برای افزایش همکاری‌ها در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت به توافق رسیدند که شامل سه موضوع مهم الکترونیکی کردن گمرکات، ‌یکسان کردن تعرفه‌ها و صدور ویزا برای رانندگان و تجار ایرانی می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جلسه اخیر میان ایران، ترکمستان و قزاقستان و توافق سه‌جانبه برای تسهیل موضوع حمل‌ونقل و ترانزیت، بیان کرد: کشور قزاقستان در مسیر قطارهای چین به ترکمنستان و ایران قرار دارد و توافق‌هایی برای تسهیل این مسیر با وزیر وزیر تجارت قزاقستان انجام شده است.

قاسمی ادامه داد: وزیر تجارت قزاقستان به همراه هیات همراه فردا از بندر شهید رجایی بازدیدی خواهند داشت و مقرر شد در حوزه‌های مختلف حمل‌ونقل از جمله حمل‌ونقل ریلی، حمل‌ونقل جاده‌ای،‌ حمل‌ونقل دریایی و حمل‌ونقل هوایی و انتقال بار از کریدورهای شمال- جنوب و شرق به غرب با ایران همکاری داشته باشند.

وی با بیان اینکه حجم ترانزیت ایران و قزاقستان در حال حاضر یک میلیون تن در سال است، ‌افزود: طی توافقنامه مشترکی که امروز به امضا خواهد رسید افزایش حجم ترانزیت میان دو کشور از یک میلیون تن به ۴ میلیون تن در سال پیش‌بینی شده است.

سریک ژومان گارین، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت قزاقستان نیز درباره مذاکرات انجام شده در این جلسه به توافق تهران و آستانه برای فعال کردن همکاری‌های فی مابین درحوزه‌های مختلف حمل‌ونقل، ترانزیت و لجستیک اشاره کرد و گفت: دو کشور درباره مسائل موجود در زمینه ترانزیت و تعیین یک نقشه راه برای برچیدن این مشکلات میان ایران، ترکمنستان و قزاقستان به توافق رسیدند که این موضوع اخیرا در نشست مشترک در کشور ترکمنستان نیز مطرح شد.

وی در پایان به توافق دو کشور برای امضای یک یادداشت تفاهم به منظور ارتقاء سطح همکاری‌های زیربنایی در حوزه لجستیک حمل ونقل اشاره کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن