با کاهش تولید نفت عربستان کسری بودجه پیش‌بینی کرد

تولید نفت عربستان در حال حاضر ۹ میلیون بشکه در روز است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲ میلیون بشکه کاهش نشان می‌دهد.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، وزارت دارایی عربستان روز شنبه اعلام کرد که بودجه سال آینده خود را به منظور تدوین بسته‌ای کوچک‌‌تر از پیش‌بینی‌های قبلی مورد بازنگری قرار می‌دهد.

اقتصاد عربستان همچنین در سال جاری به دلیل افزایش هزینه ها و کاهش درآمدهای نفتی با کسری بودجه مواجه است و این کسری برای سال آینده نیز در نظر گرفته شده است.

پادشاهی عربستان، کشوری که بزرگترین صادرکننده نفت خام جهان به شمار می‌رود، در ابتدا مازاد ۱۶ میلیارد ریالی (۴.۲۷ میلیارد دلاری) را برای بودجه سال ۲۰۲۳ پیش بینی کرده بود، اما ارزیابی‌های جدید حاکی از کسری بودجه ۸۲ میلیارد ریالی (۲۱.۸۶ میلیارد دلاری) است که ۲ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور محسوب می‌شود.

وزارت دارایی عربستان همچنین برای سال بعد نیز کسری بودجه ۷۹ میلیارد ریالی معادل ۱.۹ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور را پیش بینی کرده است.

ریاض دسامبر گذشته، به دلیل افزایش قیمت‌ انرژی ناشی از تهاجم نظامی روسیه به اوکراین برای نخستین بار طی ۱۰ سال گذشته از حصول درآمد‌ مازاد و فراتر از آنچه در بودجه این کشور پیش‌بینی شده بود، خبر داد.

با این حال، درآمد نفتی سال جاری عربستان به دلیل کاهش قیمت‌ها و نیز کاهش تولید نفت این کشور که با هدف تاثیر گذاری بر بهای نفت صورت گرفت، ۱۷ درصد کاهش یافت.

تولید نفت عربستان در حال حاضر ۹ میلیون بشکه در روز است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، ۲ میلیون بشکه کاهش نشان می‌دهد.

ریاض همچنین برنامه اصلاحات بلندپروازانه اما پرهزینه خود را در قالب چشم انداز ۲۰۳۰، به ابتکار و با پشتیبانی محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور دنبال می‌کند که هدف از آن تنوع بخشیدن به اقتصاد و کاهش وابستگی به درآمد‌های نفتی است.

وزارت دارایی عربستان در بیانیه مطبوعاتی خود از رشد ۱۱ درصدی درآمد‌ بخش‌های غیرنفتی در سه ماهه نخست سال جاری ابراز خرسندی کرده است.

وزیر دارایی عربستان ضمن پیش‌بینی تداوم کسری بودجه کشورش تا سال ۲۰۲۶ گفت: دولت برای کمک به توسعه و تنوع اقتصاد و تحریک رشد و در عین حال حفظ پایداری مالی، همچنان اجرای اصلاحات ساختاری در بخش‌های مالی و اقتصادی را دنبال خواهد کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن