رکورد تولید برق نیروگاههای حرارتی شکسته شد
میزان تولید برق نیروگاههای حرارتی کشور در طول یکسال اخیر با رشد سه درصدی از مرز 337 میلیون مگاوات ساعت عبور کرده است تا ضمن ثبت رکورد جدیدی در این زمینه، نقش موثری را در تامین برق مورد نیاز مشترکان ایفا کنند.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، نیروگاههای حرارتی حدود 94 درصد برق مورد نیاز کشور را تامین میکنند؛ از این رو بهرهبرداری از واحدهای جدید نیروگاهی در کنار آمادهسازی، افزایش آمادگی و ارتقای توان تولید واحدهای موجود برای تامین برق مورد نیاز فصول گرم سال از اهمیت بسیار ویژهای برخوردار است.
در همین راستا ظرفیت نیروگاههای حرارتی برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال دو هزار و 749 مگاوات افزایش یافته است که این اقدام از طریق بهرهبرداری از واحدهای جدید نیروگاهی به ظرفیت یک هزار و 784 مگاوات و ارتقای توان عملی واحدهای گازی و سیکلترکیبی و رفع محدودیت نیروگاههای بخاری به ظرفیت 965 مگاوات محقق شده است.
ثبت رکورد جدید تعمیرات نیروگاههای حرارتی
در کنار بهرهبرداری از واحدهای جدید نیروگاهی، برنامه مدونی به منظور آمادهسازی واحدهای موجود برای تولید انرژی حداکثری در دوره اوج بار 1402 در دستور کار قرار گرفت که در همین راستا برای نخستین بار برای پیک تابستان امسال بیش از 97 هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاههای حرارتی با صرف 3.5 میلیون نفر ساعت کار انجام شده است تا رکورد جدیدی در این زمینه به ثبت برسد و نیروگاهها برای تابستان با حداکثر ظرفیت آماده تامین برق مورد نیاز کشور باشند.
انجام به موقع و با کیفیت برنامه تعمیرات و آمادهسازی نیروگاههای حرارتی در کنار بهرهبرداری مسئولانه از این واحدها موجب شده است تا در پیک تابستان امسال ضریب آمادگی تولید برق نیروگاههای حرارتی به 99 درصد برسد. دستیابی به این رقم در حالی است که متوسط آمادگی تولید نیروگاههای حرارتی در جهان حدود 95 درصد است.
ثبت رکورد جدید تولید برق نیروگاههای حرارتی
از ابتدای مهرماه سال گذشته تا پایان شهریورماه امسال میزان تولید برق نیروگاههای حرارتی با رشد سه درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن به 337 میلیون مگاوات ساعت رسیده است تا در طی یکسال اخیر رکورد جدیدی در زمینه تولید برق نیروگاههای حرارتی به ثبت برسد. نیروگاههای حرارتی در طول یکسال اخیر به طور متوسط روزانه یک میلیون مگاوات ساعت انرژی تولید کردهاند.
تلاشهای صورت گرفته در این بخش موجب شده است تا میانگین تولید برق نیروگاههای حرارتی در لحظات پیک مصرف تابستان امسال در حدود ۲۰۰۰ مگاوات نسبت به سال گذشته افزایش یابد و این واحدها نقش مهمی در تامین برق پایدار روزهای اوج مصرف ایفا کنند.
افزایش تولید برق با وجود مصرف سوخت کمتر
با راهاندازی واحدهای سیکلترکیبی جدید و انتخابهای مناسب برای بهرهبرداری از نیروگاهها در ایام پیک برق با وجود افزایش 2.2 درصدی تولید برق نیروگاههای حرارتی در سال جاری شاهد کاهش 1.7 درصدی مصرف سوخت در این واحدها بودیم.
با تمهیدات به عمل آمده (احداث بخش بخار نیروگاههای سیکلترکیبی، افزایش توان عملی نیروگاههای گازی، رفع محدویتهای نیروگاههای بخاری و انجام به موقع تعمیرات) راندمان نیروگاه حرارتی در سال ۱۴۰۲ به میزان ۳۹.۲۶ رسیده است.