تولید تجدیدپذیرها در ایران 7برابر می‌شود

رویترز طی گزارشی نوشت علیرغم موضع تهاجمی‌تر دونالد ترامپ در قبال ایران، انرژی‌های تجدیدپذیر در حال رشد و شکوفایی در ایران هستند به طوری که انتظار می‌رود طی پنج سال آینده ظرفیت تولید آنها حداقل هقت برابر شود.

علیرغم موضع تهاجمی‌تر دونالد ترامپ در قبال ایران، انرژی‌های تجدیدپذیر در حال رشد و شکوفایی در ایران هستند به طوری که انتظار می‌رود طی پنج سال آینده ظرفیت تولید آنها حداقل هفت برابر شود.

آخرین قراردادی که در این زمینه با ایران امضا شد، قرارداد با شرکت نروژی سگا انرژی به ارزش 2.9 میلیارد دلار برای ساخت تاسیسات نیروی برق خورشید بود.

بر اساس آمار وزارت نیروی ایران، این کشور با 124 شرکت عمدتا اروپایی توافق کرده است تا تاسیسات تولید 2380 مگاوات برق از نیروهای تجدیدپذیر در ایران نصب کنند. این درحالی است که اکنون 340 مگاوات انرژی تجدیدپذیر در ایران تولید می‌شود.

این تاسیسات از نیروگاه‌های بادی، مزارع خورشیدی و سدهای برق آبی گرفته تا سوزاندن زیست توده و زباله برای گرمایش خانه‌ها شامل می شود. ایران یکی از امضا کنندگان توافق اقلیمی 2015 پاریس است که در میان 195 کشور متعهد شده است تا میزان تولید آلاینده‌های زیست محیطی خود را محدود کند.

فرید بهرامی، یکی از مقامات سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق تحت نظر وزارت نیروی ایران در این رابطه گفت: «ایران تلاش می‌کند تا سهم انرژی‌های تجدیدپذیر از سبد انرژی خود را افزایش دهد و همچنین به تعهدات زیست‌محیطی بین‌المللی عمل کند.»

وی افزود برنامه بلندپروازانه ایران، نصب تاسیسات تولید 5 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر تا سال 2022 است.

در میان شرکت‌هایی که در ایران فعالیت می کنند می توان به شرکت انگلیسی کوئرکس اشاره کرد که به احداث ششمین مرزع خورشیدی بزرگ جهان در مرکز ایران با سرمایه‌گذاری نیم میلیارد یورو کمک کرد.

شرکت هلندی گلوبال رینوئبل اینوستمنت (جی آر آی) نیز در نظر دارد تا یک مزرعه خورشیدی و بادی در ایران احداث کند تا بیش از 1.7 گیگاوات برق تولید کند.

این شرکت‌ها برای تامین مالی این پروژه‌ها از آژانس‌های اعتبار صادراتی اروپایی، بازار خصوصی بورس و موسسات مالی آسیایی استفاده کرده‌اند.

در نتیجه موضع خصمانه تر ترامپ در قبال ایران، برخی شرکت که قبلا در ایران سرمایه‌گذاری کردند، گفتند، که رویکرد «صبر و انتظار» در پیش خواهند گرفت از جمله می‌توان به هلندیگ یونانی مایتیلینئوس اشاره کرد که یک مزرعه خورشیدی 10 مگاواتی در ایران ساخته است.

آنتیگونی فاکو، سخنگوی این شرکت گفت: «ما پیش از دریافت هر پروژه جدیدی در ایران در حال رصد تحولات هستیم.»

دیگر شرکت ها نظیر کوئرکس و جی آر آی گفتند به سرمایه گذاری خود ادامه خواهند داد.

جی آر آی اعلام کرد: «ما استراتژیمان در قبال ایران را تغییر نخواهیم داد.»

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن