رییس کمیسیون تلفیق مدعی واریز نشدن منابع هدفمندی به خزانه شد!

یک عضو هیأت رییسه مجلس در واکنش به ادعاهای رییس کمیسیون تلفیق مجلس،‌ گفت: آقای حاجی‌بابایی! شما نطق خوبی در انتقاد به واریز نشدن درآمد هدفمندسازی یارانه‌ها به خزانه کل کشور کردید اما منصفانه نبود.

علی‌اصغر یوسف‌نژاد در جلسه علنی شیفت شب امشب (شنبه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، گفت: اگر صحبت‌های خود را به درآمدهای شرکت‌ها مستند می‌کنید باید بگویم که هم‌اکنون ۳۷۰ شرکت وجود دارد که درآمدهای آن‌ها به خزانه واریز می‌شود و باید درآمدهای خالص محاسبه شود. از سوی دیگر براساس قانون، مابه‌التفاوت قیمت حامل‌های انرژی باید به خزانه واریز شود، نه اینکه درآمدهای ناخالص از این حوزه به خزانه واریز شود.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای حاجی بابایی شما در دوره هشتم مجلس حضور داشتید چرا در این مجلس درباره این مصوبات صحبت نکردید؟ شما به جای استناد به گزارش دیوان محاسبات که درآمد حاصل از هدفمندی را ۳۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد، به درآمدهای ناخالص استناد می‌کنید این درحالی است که از این درآمدها باید هزینه ها کم شود همچنین شرکت‌های دولتی دارای ساختار و ارکان متفاوتی هستند و هزاران گرفتاری دارند.

یوسف‌نژاد خاطرنشان کرد: براساس گزارش دیوان محاسبات مجموع درآمد حاصل از هدفمند کردن یارانه‌ها حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان است. گزارش آقای نوبخت در این عرصه با گزارش دیوان محاسبات یکسان بود به طوری که درآمدهای خالص از حوزه هدفمندی از فروش فرآورده‌های نفتی ۲۳ هزار میلیارد تومان، از فروش منابع گاز، ۱۰ هزار میلیارد تومان و در کل ۳۶.۴ هزار میلیارد تومان است.

وی اظهار کرد: در سال ۸۸ در حوزه هدفمندی، توسط مجلس انحراف ایجاد شد. اشتباه از آن جا شروع شد که به جای آن که از محل درآمدها هزینه ها را مشخص کنیم، هزینه ها را بزرگ جلوه دادیم اما درآمدها اندک بود که این مسأله موجب شد دولت ها به بودجه های دیگر از جمله اعتبارات بانک ها دست اندازی کنند چون مردم و خانوارها منتظر دریافت یارانه بودند.

حاجی‌بابایی مدعی شد: تمام درآمد هدفمندی به خزانه واریز نمی‌شود

 رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم طی اخطار ناظر بر قانون اساسی مدعی شد: تمام درآمد هدفمندی یارانه‌ها به خزانه دولت واریز نمی‌شود و باید این درآمد در بودجه دیده شود.

 حمیدرضا حاجی‌بابایی در نشست علنی نوبت سوم امروز مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در برنامه ششم درخصوص مسأله هدفمندی مباحث جامع و کاملی دیده شده، از این رو بر اساس اصل ۵۳ قانون اساسی، کلیه دریافت‌های دولت باید در حساب‌های خزانه کل متمرکز شود و همه پرداخت‌ها در حدود اعتبارات مصوب انجام می‌شود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با بررسی‌های صورت گرفته، درآمد دولت از محل هدفمندی در سال جاری حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان است که دیوان محاسبات بدون خالص صادراتی که ۱۴ هزار میلیارد تومان بود و به غیر درآمدهای حوزه آب که ۲.۲ هزار میلیارد تومان اعلام شده است، درآمد از محل هدفمندی را حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.

وی تصریح کرد: حال این سوال مطرح می‌شود که آیا درآمد ۸۷ هزار میلیارد تومانی هدفمندی در بودجه سالانه مجلس دیده می‌شود؟ در جواب باید گفت که قطعاً تمام آن ذکر نشده و قسمتی از آن در بودجه آمده است. از طرف دیگر این سوال مطرح می‌شود که آیا این مبلغ به حساب خزانه‌داری کل واریز شده است؟ در پاسخ باید گفت که در بررسی‌های صورت گرفته مشخص است که همه این اعتبارات به خزانه واریز نشده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم ادامه داد: کمیسیون تلفیق بودجه درآمدهای مذکور از این حوزه را حدود ۴۸ هزار میلیارد تومان اعلام کرده که حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان از درآمدهای هدفمندی به خزانه‌داری کل واریز نشده و به تصویب نمایندگان نمی‌رسد. از طرف دیگر حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان از بودجه دولت را یا اوراق مشارکت می‌فروشیم یا سود اوراق سال قبل را پرداخت می کنیم. همچنین حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشته شده حدود ۱۱۱ هزار میلیارد تومان به صورت سالانه نفت فروخته می‌شود.

وی گفت: کل عملکرد دولت در حوزه بودجه، حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است، این در حالی است که از ۸۷ هزار میلیارد تومان بودجه هدفمندی، تنها ۳۱ هزار میلیارد تومان از آن به خزانه دولت ریخته می‌شود که این مسأله و تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۹۶ مغایر با اصل ۵۳ و ۱۱۰ قانون اساسی است.

حاجی‌بابایی تصریح کرد: در شرایط کنونی تبصره ۱۴ لایحه بودجه باید به کمیسیون تلفیق ارجاع شود تا اصلاحات مدنظر صورت بگیرد، زیرا حق مجلس است که درباره اعتبار ۸۷ هزار میلیارد تومانی هدفمندی اظهارنظر کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن