تولید 970 مگاوات ساعت انرژی در تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران
معاون بهرهبرداری شرکت فاضلاب تهران از تولید 970 مگاوات ساعت برق در نیروگاههای خورشیدی تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران و ساختمانهای ستادی این شرکت در سال گذشته خبر داد.
به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، سیدمرتضی احتشامی با اشاره به نیروگاه خورشیدی 420 کیلوواتی تصفیهخانه فاضلاب جنوب تهران گفت: این نیروگاه روی کانال پساب خروجی تصفیهخانه با مساحتی در حدود 2500 مترمربع با 1177 پنل خورشیدی 340 واتی تجهیز شده است.
وی، به نقش انرژیهای خورشیدی در تولید برق تصفیهخانهها اشاره کرد و گفت: این نیروگاه قابلیت تولید 678 مگاوات ساعت انرژی در سال را دارد و در حال حاضر برق تولیدی این نیروگاه در داخل تصفیهخانه مصرف میشود.
به گفته احتشامی این پروژه، تنها نیروگاه احداث شده روی کانال پساب در جهان است که ضمن جلوگیری از تبخیر پساب، از سطح بلااستفاده روی کانالها استفاده میشود.
معاون بهرهبرداری شرکت فاضلاب تهران ادامه داد: اجرای پروژه احداث نیروگاه خورشیدی در مردادماه سال 1397 به پایان رسیده و تا پایان سال 1401 به میزان 2555 مگاوات ساعت برق تولید کرده است که این میزان توان الکتریکی تولید شده توسط نیروگاه خورشیدی از انتشار 1661 تن دیاکسیدکربن جلوگیری کرده است.
وی، با اشاره به نیروگاههای خورشیدی احداث شده در ساختمانهای شرکت فاضلاب تهران نیز گفت: با ابلاغ بخشنامه وزارت نیرو برای تامین 20 درصد برق مصرفی ساختمانهای اداری توسط انرژیهای تجدیدپذیر، شرکت فاضلاب تهران نسبت به احداث نیروگاه 282 کیلوواتی در ساختمانها اقدام کرده است.
در نیروگاههای خورشیدی ساختمانهای اداری و تصفیهخانههای محلی شهرک غرب، اکباتان و شهید محلاتی نیز تا پایان سال 1401 در حدود 720 مگاوات ساعت برق تولید شده است.
هم اکنون 212 کیلووات از برق تولیدی نیروگاههای خورشیدی احداث شده، مطابق قرارداد فروش تضمینی با شرکت توزیع برق به فروش میرسد.