لاوروف: غرب به دنبال نظامی کردن جنوب شرق آسیاست

وزیر خارجه روسیه روز یکشنبه گفت که غرب در تلاش برای مهار منافع روسیه و چین، در حال «نظامی» کردن جنوب شرق آسیاست؛ اقدامی که به باور او زمینه رویارویی روسیه و رهبران غربی را در نشست آتی گروه ۲۰ در بالیِ اندونزی فراهم می‌کند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، سرگئی لاوروف، بنا بر اعلام کاخ کرملین، به دلیل فشرده بودن برنامه کاری ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، ریاست هیات اعزامی این کشور به نشست گروه ۲۰ را برعهده خواهد داشت که نخستین نشست این گروه پس از تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین به شمار می‌رود.

تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که در جریان نشست سران کشورهای عضو گروه ۲۰ که ۱۵ و ۱۶ نوامبر به میزبانی اندونزی برگزار خواهد شد، رهبران کشورهای غربی تلاش خواهند کرد تا مواضع چین و هند را به سمت انتقاد از روسیه تغییر دهند.

وزیر خارجه روسیه دو روز مانده به آغاز نشست گروه ۲۰، در جریان کنفرانس خبری خود در حاشیه اجلاس اتحادیه کشورهای جنوب شرقی آسیا (آسه آن) در پنوم پن، پایتخت کامبوج، ایالات متحده را به دلیل اقداماتش در منطقه‌ای که میدان نبرد استراتژیک دو کشور طی دهه‌های آینده خواهد بود، سرزنش کرد.

همکاری چین و روسیه؛ آنچه اروپا را نگران می‌کند

لاوروف با تاکید بر این که ایالات متحده و متحدانش در ناتو در تلاش هستند تا بر این فضا مسلط شوند، به خبرنگاران گفت که استراتژی جو بایدن در منطقه هند-آرام بر تلاش برای دور زدن «ساختارهای فراگیر» برای همکاری منطقه‌ای و «نظامی کردن این منطقه با تمرکز آشکار بر مهار چین و مهار منافع روسیه در جنوب شرق آسیا و اقیانوسیه است.»

در مقابل، جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده به رهبران آسیای جنوب شرقی وعده داد که واشنگتن بر پایه شراکت راهبردی جامع، متعهد به ساختن «منطقه هند-آرامی باز و آزاد، باثبات و مرفه، و انعطاف پذیر و امن» است.

البته ایالات متحده  و روسیه عضو آسه آن نیستند و مشارکت آنها در اجلاس این اتحادیه که ۱۰ کشور جنوب شرق آسیا در آن عضویت دارند، با دعوت اعضا و غیررسمی است.

از زمانی که غرب در واکنش به تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین، مسکو را با تحریم‌های بی‌سابقه‌ای مواجه کرد، روسیه به دنبال تقویت روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی بسیار نزدیک‌تر با کشورهای آسیایی است.

بر همین اساس،  پوتین روسیه و چین را به عنوان رهبران جهان در مواجهه با سلطه جهانی ایالات متحده و غرب معرفی می‌کند ولی ایالات متحده نیز این دو کشور را دو تهدید اصلی ثبات و امنیت جهانی معرفی می‌کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن