چالش فکوشیما: پاکسازی و تخلیه آب رادیواکتیو

ساکنان فوکوشیما ۱۱ سال پس از فاجعهٔ نیروگاه هسته‌ای مشغول بازسازی آن‌اند. اما چالش مقامات اینجا آب پاکسازی‌شده‌ای است که بناست بهار آینده راهی دریا شود.

به گزارش «انرژی امروز» از یورونیوز، آبی که با سوخت نیروگاه این شهر در تماس بوده خاصیت رادیواکتیو پیداکرده است. این آب امروز پس از پاکسازی از کل مواد رادیواکتیو، به‌‌جز تریتیوم که از آب جدا نمی‌شود، در مخازن عظیمی ذخیره می‌شود، مخازنی که تا سال ۲۰۲۳ پر خواهند شد.

تاکاهیرو کیموتو، معاون نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما دربارهٔ فرآیند پاکسازی و تخلیهٔ این آب می‌گوید: «آب پاکسازی شده نخست همین‌جا با آب دریا مخلوط می‌شود تا رقیق شود، و بعد از طریق تونلی در فاصلهٔ چندین کیلومتری ساحل راهی دریا می‌شود.»

کریستف گاری‌یه، کارشناس ایمنی هسته‌ای در فرانسه تأکید دارد که تریتیوم از نظر انتشار رادیواکتیو کم‌خطر است. او می‌گوید: «تریتیومی که در فوکوشیما راهی دریا می‌شود با تریتیومی که دیگر نیروگاه‌های هسته‌ای دنیا تخلیه می‌کنند فرقی ندارد.»

شایعات نادرست خطرناک‌تر از رادیواکتیو

ساکنان و ماهیگیران استان فوکوشیما نگران اعتبار محصولات دریایی این منطقه هستند. تستو نوزاکی، رئيس اتحادیهٔ شیلات فوکوشیما می‌گوید: «احتمال آلودگی آب دریا با این کار بسیار کم است، اما ترس اصلی ما تبلیغات منفی است.»

اهالی فوکوشیما، یعنی کسانی نظیر تاتسویا واتانابه، به خود می‌بالند که توانسته‌اند با شجاعت از پس فاجعه بربیایند. تاتسویا هر روز از بازار ماهی محلی خرید می‌کند و این محصولات را بی‌واهمه در پخت‌وپز به کار می‌برد. او به تشویق مشتری‌های محلی، رستورانش را دوباره در ایواکی زادگاه خودش باز کرده است.

تاتسویا دربارهٔ شایعات مخرّب می‌گوید: «برخی از قول دیگران گفتند ماهی‌ها تغییر کرده‌اند، من می‌گفتم چنین چیزی نیست و شخصا بارها امتحان کردم تا بتوانم کم‌کم دوباره از ماهی‌های محلی استفاده کنم. اگر آب پاکسازی‌شده را به دریا بریزند من باز هم از ماهی‌های این منطقه استفاده می‌کنم.»

او حالا به‌همراه دوست نزدیکش ناگاتوشی شیراشی که کشاورز و فروشندهٔ تره‌بار است مشغول احیای رونق این منطقه است. ناگاتوشی می‌گوید:‌ «من این شانس را داشتم که بلافاصله بعد از فاجعه هسته‌ای با یک رستوران‌دار محلی آشنا شوم. بنابراین من و دوستان کشاورزم به همراه او و دوستان آشپزش توانستیم جریان تازه‌ای راه بیندازیم و کاری کنیم که مردم دوباره به سراغ فوکوشیما بیایند، چون غذای اینجا خوب است، و به نظرم اولین قدم برای احیای منطقه همین است.»

امروز مقررات داخلی‌ای که در کنترل کیفیِ محصولات دریایی فوکوشیما اعمال می‌شود از مقررات سازمان جهانی بهداشت سختگیرانه‌تر است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن