هدف کره جنوبی، آغاز دوران بدون انرژی هستهای است
رییس جمهور کره جنوبی اعلام کرد به دلیل نگرانیهایی که بعد از فاجعه فوکوشیما به وجود آمده است، کشور را به سمت عصر بدون انرژی هستهای میبرد.
به گزارش «انرژی امروز» از گاردین، رییس جمهور کره جنوبی، مون جائه، قول داده است که وابستگی این کشور به نیروگاههای اتمی را کنار بگذارد و دلیل آن را پیامدهای غیرقابل تصور حاصل از فاجعه فوکوشیما خواند.
مون جائه، یک لیبرال چپگراست که ماه گذشته توانست بعد از دادگاهی شدن پارک گونهی، رییس جمهور پیشین این کشور، به ریاستجمهوری کره جنوبی برسد، اعلام کرده است که نقش تجدیدپذیرها را در تامین انرژی کره جنوبی بالا خواهد برد و این کشور را تبدیل به کشوری بدون انرژی هستهای خواهد کرد.
او گفته است «سیاست انرژی کره جنوبی، قیمت ارزان و بهرهوری را در پیش خواهد گرفت. ما سیاست وابستگی به انرژی هستهای را کنار خواهیم گذاشت و عصر بدون انرژی هستهای را آغاز خواهیم کرد».
او اعلام کرد اجازه نخواهد داد که بهرهبرداری از راکتورهای قدیمی ادامه یابد. راکتورهایی که عمر بعضی از آنها در سالهای 2020 و 2030 به اتمام خواهد رسید.
البته رهایی کره جنوبی از انرژی هستهای دههها طول خواهد کشید و حتما مخالفانی در بین صنایع و شرکتهای ساخت و ساز خواهد داشت که صادرات تکنولوژی هستهای بخشی از درآمد آنها بود.
براساس اعلام انجمن جهانی انرژی هستهای این کشور سال گذشته تبدیل به پنجمین تولید کننده انرژی هستهای شد و 25 راکتور این کشور یک سوم برق مورد نیاز آن را تامین میکردند.
رییسان جمهور پیشین این کشور انرژی هستهای را یک منبع انرژی بسیار مهم برای آن قلمداد میکردند و قصد داشتند تعداد این راکتورها را تا سال 2029 به بیش از 36 راکتور برسانند.
البته مون جائه به تفش انرژی هستهای در توسعه سریع اقتصاد این کشور اذعان کرده است اما اضافه کرده است که فاجعه فوکوشیما به او گفته است که باید به دنبال منبع جدیدی برای انرژی کشور باشد.
از سال 2011 هم حمایتهای مردمی از انرژی هستهای کاهش یافته است. این رییس جمهور برنامههایی برای از رده خارج کردن 10 نیروگاه برق زغال سنگ سوز قدیمی تا قبل از سال 2022 برای تقویت انرژیهای تجدیدپذیر دارد تا بتواند سهم این انرژیها را تا سال 2030 به 20 درصد برساند.