موگرینی: برجام متعلق به یک کشور نیست

 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز سه شنبه گفته است، به اقدام دولت آمریکا برای بررسی توافق هسته‌ای با ایران، برجام، احترام می‌گذارد، اما واشینگتن باید بداند که برجام یک توافقنامه بین المللی مورد تایید سازمان ملل و اتحادیه اروپا است.

به گزارش «انرژی امروز» از رویترز، فدریکا موگرینی که در یک کنفرانس خبری با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه صحبت می‌کرد، اظهار داشت: «توافق هسته‌ای متعلق به یک کشور نیست.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرده است:ما مسئولیت داریم که مطمئن شویم که اجرای (برجام) ادامه خواهد یافت.

این در حالی است که آمریکا اعلام کرده است که در حال بررسی توافق هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی است.

در همین زمینه، دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا روز ۳۱ فروردین ایران را متهم کرد که «مطابق روح توافق عمل نمی‌کند».

رییس جمهوری آمریکا با اشاره به این که «ما با دقت بسیار» برجام را مورد بررسی قرار خواهیم داد، گفته بود: این توافق، توافقی بسیار بد بود که نمی بایست امضاء می شد، نمی‌بایست به آن شکل برای دستیابی به این توافق مذاکره می‌شد.

در همین زمینه، رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا نیز از بازبینی کامل، توافق اتمی وین سخن گفته‌ بود، اما مقام‌های ایرانی تاکید کرده‌اند که از نظر تهران توافق اتمی وین «تمام شده است» و ایران با دولت آمریکا درباره این توافق وارد مذاکره سیاسی جدید نخواهد شد.

سفر معاون وزیر خارجه روسیه به تهران

در همین حال گزارش حاکی است که سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه به تهران سفر کرده و با عباس عراقچی رییس ستاد پیگیری اجرای برجام و معاون وزیر امور خارجه ایران دیدار کرده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای ایران، سرگئی ریابکوف پیش از این دیدار گفته است که مسکو مخالف «هرگونه تلاش برای بازنویسی یا تفسیر دوباره» برجام است.

عباس عراقچی نیز در گفت وگو با تلویزیون ایران با اشاره به محتوای مذاکراتش با سرگئی ریابکوف تاکید کرده است: این مذاکرات به منظور انجام مشورت‌ها در آستانه دور بعدی کمیسیون مشترک ایران و ۱ + ۵ است که ۳۰ تیر در وین برگزار خواهد شد.

رئیس ستاد پیگیری برجام در وزارت خارجه ایران اضافه کرده است: «پیش از برگزاری دور بعدی کمیسیون مشترک لازم بود مشورت هایی داشته باشیم و موضوعات مختلف را پیشاپیش بررسی کنیم.»

عباس عراقچی در ادامه گفته است: «همچنین با توجه به تحولاتی که در عرصه‌های بین المللی رخ داد مانند اجلاس گروه جی ۲۰ و دیدارهایی که آنجا انجام شد مسلما دیدگاه هایی وجود دارد که باید به ما منتقل شود.»

بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) که تیرماه سال ۹۴ بین ایران و شش قدرت جهانی توافق شد، ایران بسیاری از فعالیت‌های هسته‌ایش را تعطیل کرد و تحریم‌های بین‌المللی هسته‌ای علیه آن نیز معلق یا برداشته شدند.

پس از اجرایی شدن توافق اتمی اعلام شد که کمیسیون مشترکی مرکب از ایران و شش قدرت جهانی با هدایت و هماهنگی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا به «مراقبت و نظارت اجرای کامل و مؤثر برجام» ادامه خواهد داد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن