ایران دومین کشور دارنده تکنولوژی نیروگاه بادی اینولاکس

به گفته مسعود سه‌دهی، عضو انرژی باد ایران، «در سال 2008 آمریکا و اروپا طی تحقیقاتی دریافتند که توربین‌های بادی معمول امواجی را تولید می‌کنند که ساکنین اطراف را با بیماری عصبی دچار می‌کنند. اما در تکنولوژی اینولاکس این نقیصه برطرف شده است».

مسعود سه دهی، با تشریح نحوه انتقال تکنولوژی جدید نیروگاه بادی گفت: این تکنولوژی متعلق به کشور آمریکاست و با توجه به تحریم‌ها لایسنس آن را از طریق کشور نیوزیلند وارد ایران کردیم. و در این رابطه قرار نیست که محصول وارد ایران شود. بلکه فقط انتقال تکنولوژی صورت می‌گیرد.

سه دهی تاکید کرد «بعد از امریکا، ایران دومین کشوری است که این نیروگاه نصب شده را داراست»، گفت: توربین های بادی متداول معضلات خاصی دارد که باعث شده هیچگاه به این نوع تولید انرژی به عنوان منبع توجه نشود و کشورها زیر فشار زیست محیطی و با حمایت و سوبسید از آن‌ها استفاده می‌کنند تا جایی که با حذف حمایت‌ها این تکنولوژی ها تا مرز ورشکستگی رفتند.

به اعتقاد سه‌دهی، اگر فشار زیست محیطی نبود سرمایه گذاران بدنبال ساخت نیروگاه ذغال سنگی می‌رفتند زیرا توجیه اقتصادی دارد.

سه‌دهی با اشاره به دوران طلایی تجدیدپذیرها و قیمت مناسب 12 سنت برای خرید هر مگاوات برق تولیدی، گفت: تفاوت نیروگاه‌های فسیلی با نیروگاه‌های بادی و خورشیدی این است که در فسیلی‌ها منبع انرژی متمرکز است اما در نیروگاه های تجدیدپذیر این گونه نیست. 

به گفته عضو انرژی باد ایران، «طبق برآوردهای صورت گرفته سرمایه گذاری در این صنعت طی سه سال باز می‌گردد و نرخ IRR،50 درصد خواهد بود. در این تکنولوژی ما مجبوریم که BLOD و ژنراتور را بخریم اما در کل 80 درصد سیستم در ایران ساخته می‌شود».

سه دهی هزینه ساخت این توربین‌ها را نیز در ایران بین 750 تا 1300 دلار عنوان کرد.  

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن