آب شیرینکن چین و عربستان را به هم پیوند میزند
عربستان سعودی و چین در پروژههای انرژی هستهای باهم همکاری میکنند.
به گزارش «انرژی امروز» این دو کشور مذاکراتی در خصوص حمایت چین از برنامههای هستهای عربستان سعودی داشتند.
عربستان سعودی چند سالی هست که در تلاش است تا ترکیب انرژی خود را متنوعتر کند تا بلکه بتواند به جای سوزاندن نفت برای تولید برق مورد نیاز واحدهای شیرین سازی آب، نفت بیشتری صادر کند.
امسال این کشور برنامهای برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اعلام کرده است که یکی از اولین پروژههای عربستان برای تاسیسات خورشیدی آن خواهد بود.
علاوه بر این ریاض در پی زمینه سازی برای تحقیق بر روی دو راکتور تجاری است که قرار است ظرفیت آنها 2.8 گیگاوات باشد.
توسعه دهنده برنامههای هستهای چین، شرکت ملی هستهای چین CNNC یک یادداشت تفاهم با سازمان زمین شناسی سعودی امضا کرده است تا همکاریهای بین دو کشور را تقویت کرده و به ارزیابی منابع اورانیم و توریوم عربستان بپردازد.
روز سه شنبه، شرکت دولتی تکنولوژی توسعه و سرمایهگذاری عربستان (تاگنیا) یادداشت تفاهمی برای توسعه پروژههای شیرینسازی آب با استفاده از راکتورهای هستهای گاز خنک شده، با شرکت گروه مهندسین هستهای چین امضا کرد.
مطالعات امکانپذیری
SPA میگوید: هاشم یمنی، رییس شهرک انرژیهای تجدیدپذیر و اتمی پادشاه عبدالله KACARE، که برنامههای هستهای کشور را هم دنبال میکند، در 23 تا 24 آگوست با مقامات چینی دیدار داشته است.
مذاکرات آنها در زمینه همکاریهایدو کشور در زمینههایی چون مطالعات امکانپذیری برای ساخت اولین راکتورهای هستهای عربستان و اکتشاف اورانیوم و توریوم است.
بر همین اساس، KACARE با عرضه کنندگان تکنولوژی هستهای در ایالات متحده، ژاپن، چین، کره جنوبی و روسیه نیز دیدار داشته است. در ماه جولای هم از فرانسه دیدار داشته است.
بر اساس برنامهای که سال گذشته عربستان سعودی منتشر کرده است این کشور به دنبال متنوع سازی سبد انرژی خود و کاهش وابستگی به نفت است.
انرژی هستهای به عربستان کمک خواهد کرد تا برق مورد نیاز توسعه آبشیرینکنهای خود را تامین کند.
چین و عربستان در سال 2012 هم یادداشت تفاهم همکاری برای بهرهبرداری از انرژی هستهای در مصارف شهری امضا کرده بودند.
مذاکرات مشابهی هم با ایالات متحده ، فرانسه، آرژانتین و روسیه هم انجام شده است.
عربستان سعودی یک سرمایهگذاری مشترک با کشور چین هم خواهد داشت که ارزش آنها 20 میلیارد دلار است و در دیدار ژانگ ژائولی، نخست وزیر چین از عربستان سعودی امضا شد.