خاورمیانه در قعر فهرست تولیدکنندگان برق تجدیدپذیر

 در سال‌های اخیر مطالعات زیادی در زمینه رابطه رشد اقتصادی و مصرف برق انجام شده است و در تمامی این مطالعات ارتباط مستقیم و معنادار این دو عامل تایید شده است. اما تولید برق با استفاده از سوخت‌های فسیلی و زغال‌سنگ آلودگی‌های زیادی را برای محیط زیست ایجاد می‌کند و به همین دلیل است که در کشورهای مختلف سرمایه‌گذاری در تولید برق با استفاده از منابع تجدیدپذیر در دستور کار دولت‌های صنعتی و توسعه یافته قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل انرژی امروز، تولید برق با استفاده منابع تجدیدپذیر بستگی زیادی به موقعیت جغرافیایی کشور دارد. کشوری که نور زیاد دارد یا به دلیل نزدیکی به دریا امکان تولید برق آبی را دارد مزیت زیادی در توسعه این صنعت دارد.

طبق گزارش سالانه انرژی اداره اطلاعات انرژی امریکا «در سال گذشته میلادی ۳۴.۲ درصد از برق تولید شده در قاره اروپا با استفاده از منابع تجدیدپذیرتولید شده بود. در حالیکه سهم انرژی های تجدیدپذیر در تولید برق در امریکای شمالی برابربا ۲۰.۱ درصد، در امریکای لاتین برابر با ۵۲.۴ درصد، در آسیا برابر با ۲۰.۳ درصد  و  در کشورهای مشترک‌المنافع ۱۶.۱ درصد بود. کشورهای پاسفیک درسال ۲۰۱۵ میلادی ۲۵ درصد از انرژی برق را با  منابع احیا شدنی تولید کردند».

اما خاورمیانه به دلیل تملک منابع انرژی فسیلی هیچ‌گاه توجهی به سرمایه‌گذاری در منابع احیا شدنی نداشت و  همین مساله سبب شد تا سهم برق تولید شده به کل انرژی برق  در این کشورها کمتر از ۲.۵ درصد باشد.

در سال ۲۰۰۰ کشورهای اروپایی تنها ۲۰ درصد از انرژی برق خود را با کمک منابع تجدیدپذیر تولید می‌کردند و ظرف ۱۵ سال تولید برق  با استفاده از منابع تجدیدپذیر را به ۳۴ درصد رساندند. 

شماری از کشورهای اروپایی از قبیل آلمان  و فرانسه در سال‌های اخیر سرمایه‌گذاری زیادی در تولید برق با استفاده از انرژی هسته‌ای انجام داده بود ولی بعد از زلزله ژاپن و آسیب‌هایی که نیروگاه‌های تولید برق هسته‌ای در این کشور متحمل شد و خطراتی که برای مردم  و محیط زیست ایجاد کرد، اعلام کردند «نیروگاه‌های هسته‌ای را تعطیل می‌کنند». آنها تعطیل شدن نیروگاه‌های هسته‌ای را طی یک روند تدریجی و با جایگزین کردن نیروگاه‌های گازی و برق آبی و دیگر منابع احیاشدنی انجام می دهند و درصدد هستند تا نیروگاه‌هایی که باعث آلودگی هوا و افزایش دمای کره زمین می‌شود را جایگزین نیروگاه‌های هسته‌ای نکنند.

 البته کشورهایی مانند نروژ و سوئد که دارای سواحل زیادی هستند تولید برق آبی را در اولویت برنامه‌های خود قرار داده‌اند. در سال گذشته نروژ ۹۷.۹ درصد از برق را با کمک منابع تجدیدپذیرتولید کرده بود .کشور سوئد هم ۶۴.۳ درصد از انرژی برق خود را با استفاده از منابع تجدیدپذیر تولید کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن