برنامه‎ای برای استفاده از انرژی دریاها نداریم

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان گفت: با وجود ظرفیت بالای کشور در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، اما این موضوع در بخش دریایی کشور چندان مورد استقبال قرار نگرفته است.

به گزارش خبرنگار حوزه توسعه پایدار انرژی امروز، احمد شانه‎ساززاده با اشاره به ارتباط غیرمستقیم دستاوردهای پژوهشی با نیازهای صنعت، گفت: نه در ایران و نه در جهان مطالعات و پژوهش‌ها مستقیما با پروژه خاصی در ارتباط نیست.

شانه‎ساززاده با بیان اینکه «بخش زیادی از پروژه‌هایی که در دانشکده‌های دریایی تعریف و ارایه می‌شود مطابق با نیاز صنعت است»، اظهار داشت: همه اساتید تلاش می‌کنند مسیری را که برای پروژه‌های دریایی تعریف می‌کنند در راستای نیاز صنعت باشد، اما نه در ایران و نه در جهان مطالعات و پژوهش‌ها مستقیما با پروژه خاصی در ارتباط نیست.

وی با تاکید بر اینکه معمولا بخشی از مطالعات دانشگاهی یک سطح بالاتر از کارهای مهندسی انجام می‌شود، گفت: همواره مسیر پژوهش به طور غیر مستقیم در راستای نیازهای صنعت قرار می‌گیرد.

شانه‎ساززاده، ادامه داد: اینکه انتظار داشته باشیم دستاوردهای پژوهشی به سرعت در یک پروژه مهندسی به‌کار گرفته شود، منطقی نیست بلکه نتایج حاصل از مطالعات دانشگاهی به صورت دستورالعمل یا آیین‌نامه ابلاغ می‌شود.

وی با اشاره به پیشرفت‌های عملی ایران در حوزه صنایع دریایی، گفت: پژوهش‌های دانشگاهی در حوزه صنایع دریایی پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشتیم به طوریکه در حال حاضر جزو 10 کشور برتر جهان هستیم، اما مشکل اینجاست که صنعت هماهنگ با علم رشد نکرده است.

شانه‌ساززاده، درباره بازار کار در حوزه فراساحل، گفت: زمانی عسلویه مرکز اشتغال بود اما در حال حاضر با کم شدن سرمایه‌گذاری در این حوزه، به طور طبیعی میزان اشتغال هم کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه این نوع پروژه‌ها بسیار سنگین است و کاملا وابسته به سیاست‌گذاری‌های کلان کشور هستند، گفت: در این حوزه نیروی متخصص و ظرفیت تولید زیادی وجود دارد که باید سرمایه‌گذاری‌های دولت، بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران خارجی به سمت این صنایع هدایت شود.

شانه‎ساززاده،افزود : به عنوان مثال  از میان انرژی‏‎های تجدیدپذیر، انرژی‏های دریایی از پرظرفیت‌ترین انرژی‌ها محسوب می‌شوند، به همین دلیل کشورهای پیشرفته برنامه‌‏های جامعی برای استفاده انرژی از دریاها و اقیانوس‏ها دارند.

عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان اضافه کرد : این در حالی است که  با وجود ظرفیت بالای کشور در حوزه انرژی های تجدیدپذیر، اما این موضوع در بخش دریایی کشور چندان مورد استقبال قرار نگرفته است.

وی با بیان اینکه کشورهای پیشرفته از جمله دانمارک، انگلیس، و آلمان به سرعت در حال توسعه توربین‌های بادی در دریا هستند، گفت: با وجود ظرفیت ایران برای تولید باد در سواحل، در این بخش سرمایه‌گذاری نشده است البته به‌تازگی پروژه‌ای درباره موضوع توربین‌های بادی تعریف کردم، که از موضوعات روز دنیاست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن