40 سال تا تعطیلی کامل نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما

به گزارش یک روزنامه ژاپنی با توجه نشت تشعشعات رادیواکتیو از راکتورهای نیروگاه فوکوشیما و اینکه روند مهر و موم و از رده خارج کردن راکتورها 30 تا 40سال طول می‌کشد، راه درازی از تعطیلی کامل این نیروگاه باقی مانده است.

به گزارش «انرژی امروز»، روزنامه ژاپن تایمز در گزارشی نوشت: خطر نشت تشعشعات رادیواکتیو از واحد ۱ نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما طی شش سال گذشته به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

هم اکنون می‌توان گفت با گذشت حدود شش سال از وقوع حادثه فوکوشیما انجام اقدامات اولیه تکمیل شده است. اما مرحله سخت یعنی مهروموم کردن و از رده خارج کردن راکتورها که حدود ۳۰ تا ۴۰ سال طول خواهد کشید باقی مانده است. بلافاصله پس از بروز حادثه در این نیروگاه، سوخت هسته‌ای ذوب شد و دمای داخل راکتور به حدود ۳۰۰ درجه سانتیگراد نیز رسید.

اما هم اکنون دمای داخلی راکتورها تقریبا تا نزدیک به دمای بیرون کاهش یافته است. بنابراین بعید به نظر می رسد که وقوع واکنش های هسته‌ای دیگر در این راکتورها محتمل باشد. در همین زمان تعداد کارکنان مشغول در این نیروگاه که زمانی به ۷۰۰۰ نفر می رسید تا ۶۰۰۰ نفر کاهش یافته است و در ۹۰ درصد از محوطه نیروگاه کارکنان می‌توانند بدون تن داشتن لباس های مخصوص رفت و آمد داشته باشند. در حالی که شرایط اضطراری نیروگاه  فروکش کرده است اما کار جابجا کردن سوخت هسته‌ای راکتورها نیازمند زمان بسیار بیشتری است.

نکته بسیار مهم و ضروری پی بردان به شرایط داخل راکتورها است اینکه راکتورها تا چه میزان آسیب دیده اند و یا آیا سوخت هسته‌ای ذوب شده داخل راکتورها به شکل تکه های بزرگ باقی مانده یا به تکه های کوچک و پراکنده تبدیل شده اند.

اخیرا روند انجام کارها به مانع بزرگی برخورد کرد میزان بسیار بالایی از تشعشعات در داخل ساختمان راکتورها دیده شده است که روند از رده خارج شدن را بسیار دشوار کرده است. حتی با وجود آنکه یک ربات برای انجام تجسس بیشتر به داخل راکتور ارسال شد اما وجود جرم های دیگر باعث جلوگیری از پیشرفت ربات شد. در داخل راکتورهای ۱ و ۳ که به طور جدی آسیب دیده اند حتی جستجو با ربات نیز بسیار دشوار شده است.

دولت ژاپن و شرکت مالک نیروگاه فوکوشیما قصد دارند تا در سال ۲۰۲۱ سوخت هسته‌ای را از راکتورها خارج کند.

نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ به دلیل برخورد سونامی و ورود مقادیر زیاد آب به شدت آسیب دید که در اثر گدازش راکتورها تشعشعات رادیواکتیو به بیرون نشت پیدا کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن