سرنوشت برق هسته‌ای ژاپن در دستان مردم ژاپن

مجمع صنعتی هسته‌ای ژاپن JAIF اعلامه کرده است که ادامه استفاده از برق هسته‌ای در ژاپن نیازمند آن است که مردم در مورد اهمیت منبع انرژی خود آگاهی داشته باشند و اطمینان آن‌ها به این صنعت به حال قبل بازگردد.

به گزارش «انرژی امروز» به نقل از World Nuclear News در پنجاهمین سال تاسیس JAIF،‌ گفته شده است که مباحث مربوط به سیاست‌های انرژی در ژاپن، بعد از حادثه اتمی مارس سال 2011 باعث سردگمی شده است. دولت حمایت خود را از صنایع هسته‌ای ژاپن به عنوان منبع اساسی و مهم انرژی در این کشور اعلام کرده است اما تاکید داشته است که استفاده از این منبع باید کاهش یابد.

بعد از این حادثه تمام 48 راکتور هسته‌ای در حال بهره‌برداری ژاپن به تدریج خاموش شدند. رژیم قانون‌گذاری جدیدی به وجود آمد و در نیمه سال 2013، اداره قانون‌گذاری هسته‌ای الزامات کشور برای ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای را بازنویسی کرد.

پس از آن تمامی شرکت‌های برق این قوانین را به رسمیت شناختند اما فقط پنج واحد توانست مجوز شروع به کار دوباره را کسب کند.

حالا این سوال مطرح است که آیا استفاده از برق هسته‌ای در ژاپن رو به کاهش خواهد نهاد و با منابع دیگر انرژی جایگزین خواهد شد؟ کارشناسان چنین عقیده‌ای ندارند. آن‌ها می‌گویند برق هسته‌ای از خانه‌های ژاپنی‌ها خارج نخواهد شد تا آن‌ها دوباره به وابسته به سوخت‌های فسیلی وارداتی شوند.

ژاپن متعهد شده است تا سال 2030 میزان انتشارات گازهای گلخانه‌ای خود را به 26 درصد کمتر از مقدار این گازها در سال 2013 برساند. کارشناسان انرژی ژاپن بر این باورند هرچند اگر بقای انرژی به حداکثر برسد و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بیشتر شود باز هم برای رسیدن به این هدف کاهش انتشارات، ژاپن باید به تولید برق هسته‌ای ادامه دهد.

آن‌ها برق هسته‌ای را برای ژاپن ضرورتی گریزناپذیر و یک منبع برق بسیار مهم از نقطه نظر «سه E» یعنی امنیت انرژی Energy Security، اقتصاد Economy و حفاظت از محیط زیست Environmental Protection می‌دانند.

بنابراین باید برچالش‌هایی غلبه کنند که بعد از حادثه فوکوشیما به وجود آمده است و بتوانند برق هسته‌ای را دوباره برای مردم ژاپن به منبع برقی ایمن تبدیل کنند.

ژاپنی‌ها باید فکری به حال سیکل سوخت هسته‌ای، دفع زائدات هسته‌ای، از رده خارج کردن نیروگاه‌هایی که عمرشان به سرآمده و ایمن‌سازی و حفاظت از منابع انسانی خود بنمایند.

برای این‌که صنایع برق هسته‌ای ژاپن بتوانند بر چالش‌های پیش‌روی خود غلبه کنند باید بر منابع و واحدهای خود متمرکز شوند اما همکاری با دیگر کشورها را هم فراموش نکنند. با این همکاری‌هاست که JAIF می‌تواند به توسعه صنایع هسته‌ای امیدوار باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن