حمله تند «کیهان» به افتتاح‌های روحانی

روزنامه «کیهان» در واکنشی تند به افتتاح طرح‌های گلزی و پتروشیمی در عسلویه، این اقدام رییس‌جمهور را «عکس یادگاری با پروژه‌هایی که دیگران ساخته‌اند!»، نامید.

روزنامه «کیهان» در شماره امروز خود مدعی شد: رئیس‌جمهور در آستانه انتخابات اقدام به افتتاح پروژه‌هایی کرده است که به گفته صاحبنظران حجم عظیمی از پیشرفت آنها در دولت گذشته بوده است.

این روزنامه در ادامه نوشت: در جدیدترین مورد، فازهای 17 و 18 پارس جنوبی که پیش از این وعده افتتاح آنها تا پایان سال 94 و ابتدای سال 95 داده شده بود، با حضور حسن روحانی و بعد از حدود دو ماه بهره‌برداری، رسما افتتاح شد.

بنا به ادعای کیهان، این پروژه در مردادماه سال 92 با پیشرفت 77 8 درصدی تحویل دولت یازدهم شد و برای تکمیل 22 2 درصد باقی مانده، حدود 4 سال زمان در دولت یازدهم صرف شد. در حالی که متوسط پیشرفت این پروژه در هر ماه در فاصله زمانی سال‌های 88 تا 92 حدود 0 91 درصد بود، این رقم در 44 ماه فعالیت دولت یازدهم به 0.5 درصد کاهش پیدا کرد.

ادعای پیشرفت85 درصدی در دولت قبل

این روزنامه مخالف دولت در ادامه گزارش خود آورده است: در آستانه این اقدام سؤال‌برانگیز دولت در آستانه انتخابات، جمعی از کارشناسان صنعت نفت در بیانیه‌ای اعلام کردند که بیش از ۸۵ درصد از سرمایه‌گذاری و خرید تجهیزات پروژه‌هایی که رئیس‌جمهور در عسلویه افتتاح کرد پیش از سال ۹۲ انجام شده است.

کیهان به نقل از این گروه از فعالان حوزه انرژی مدعی شد: اکثر این پیشرفت‌ها در زمان تحریم به طور متوسط ماهیانه 1 49 درصدپیشرفت داشته‌اند و حتی اگر تحریم‌ها نیز ادامه می‌یافت، خیلی زودتر از زمان فعلی باید راه‌اندازی و افتتاح می‌شدند.

این روزنامه در ادامه نوشت: باید یادآوری کرد تامین مالی(بخصوص بخش ارزی) پروژه‌­ها و خرید تجهیزات مهم و حساس آنها در به ثمر رسیدن پروژه­‌ها، نقش اساسی دارد که تا سال 92 مبلغ 15 65میلیارد دلار (حدود 88 درصد مبلغ کل سرمایه­‌گذاری مورد نیاز) تامین و پرداخت شده است. تاخیرات اتفاق افتاده در بهره‌­برداری از فازها ( با متوسط پیشرفت ماهیانه حدود 0 5 درصد در دولت یازدهم) مبالغ قابل توجهی خسارت به ملت ایران که برای هر فاز معادل حدود 4 میلیارد دلار در سال زیان برآورد می­‌گردد، تحمیل نموده است.

خسارت میلیاردی تعلل

کیهان در ادامه به ادعاهای رستم قاسمی استناد کرد و نوشت: وزیر سابق نفت هم در واکنش به این اقدام عجیب دولت یازدهم که در حضور رئیس‌جمهور و تعدادی از وزرا رخ داد، اظهار داشت: تأخیر هر دو فاز پارس جنوبی به نرخ امروز بیش از چهار میلیارد دلار به کشور ضرر وارد می‌کند و باید پرسید چه کسی در این باره پاسخگو خواهد بود؟ طرح‌هایی که باید حداقل دو سال پیش به بهره‌برداری می‌رسید را در آستانه انتخابات بهره‌برداری می‌کنند.

به گزارش کیهان، قاسمی همچنین گفته است که یکی دیگر از طرح‌هایی که قرار است بعد از چهار سال شب انتخابات افتتاح شود طرح پتروشیمی کاویان است که واحد اول آن در پاییز سال 91 رسماً افتتاح شد و واحد دوم آن در مرداد 92 با پیشرفت 99 درصدی تحویل دولت یازدهم شد و فقط منتظر خوراک از فازهای پارس جنوبی بود.قاسمی خبر داد: طرح دیگری که می‌خواهند افتتاح کنند پتروشیمی مروارید است که آن هم با بیش از 60 درصد پیشرفت تحویل این دولت شده و چهار سال برای تکمیل آن زمان صرف کرده‌اند تا شب انتخابات از آن بهره‌برداری کنند.

کیهان در ادامه گزارش تخریبی خود علیه دولت مدعی شد: تحرکات اخیر دولت یازدهم در شرایطی صورت می‌گیرد که رکود شدید در دولت روحانی، بیش از 30 کارخانه و برند معروف و قدیمی تولیدی کشور را تعطیل و حدود یک میلیون نفر را بیکار کرده است.

در ادامه گزارش آمده است: در این شرایط که کارخانه‌های ملی یکی پس از دیگری از نفس می‌افتند، دولت یازدهم به جای تمرکز بر حل مشکلات سرمایه‌گذاران ایرانی و رفع معضل بیکاری، از یک سو حاضر نیست به واقعیت‌های اقتصاد کشور اذعان کند و همچنان در رویای رشد اقتصادی کاذب و نفتی سال گذشته است و آماری از اشتغال اعلام می‌کند که حتی اقتصاددانان منتقد را هم به واکنش واداشته است. از سوی دیگر در وضعیت رکود شدید حاکم که می‌طلبد دولت با بازآرای سیاست‌های کلان خود و اصلاح رویه‌های مخرب پیشین، در مسیر حمایت از تولید و اشتغال گام بردارد و سیل واردات و قاچاق را کنترل نماید، همچنان ایده شکست خورده ورود سرمایه‌گذاری خارجی از کانال مسدود برجام را دنبال می‌کند؛ اقدامی که نه تنها راه به جایی نخواهد برد، که در صورت استمرار، کشور را به سمت بحران‌های اقتصادی و اجتماعی می‌برد.

حملات این روزنامه مخالف دولت به رییس‌جمهور درحالی صورت می‌گیرد که بیژن زنگنه، وزیر نفت، در مراسم افتتاح فازهای جدید پارس‌جنوبی از وزرای قبلی و مدیران پیشین شرکت ملی نفت قدردانی کرد و یادآور شد که بخش عمده توسعه فازهای پارس‌جنوبی در دولت یازدهم هم در شرایط تحریم و «نداری» انجام گرفته است.

حمله تند «کیهان» به افتتاح پروژه‌های گازی و پتروشیمی در دولت یازدهم هرچند در آستانه انتخابات قابل‌فهم و نشانه نگرانی آنها از دستاوردهای مهم دولت در بخش نفت است؛ اما جای این پرسش را باقی می‌گذارد که آیا مخالفان دولت ترجیح می‌دادند همچنان عقب‌ماندگی ایران از قطر در برداشت از پارس‌جنوبی ادامه یابد تا آنها بهانه‌های بیشتری برای حمله به دولت داشته باشند؟ آیا عقب ماندن از قطر و تاراج منابع مشترک نفت و گاز در منطق مخالفان دولت، پسندیده‌تر و آسان‌تر از تحمل موفقیت دولت روحانی است؟ آیا این رویکرد، نسبتی با منافع ملی و ادعاهای اشتغالزایی و پیشبرد سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دارد؟

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن