شرکتهای آمریکایی برای عربستان نیروگاه اتمی بسازند
عربستان سعودی از شرکتهای ایالات متحده خواست تا در مناقصه نیروگاه این کشور شرکت کنند.
به گزارش خبرنگار بینالملل «انرژی امروز» وزیر انرژی عربستان روز دوشنبه گفت: عربستان سعودی از شرکتهای آمریکایی خواسته است تا در توسعه برنامههای برق هستهای این کشور سهیم شوند و تاکید کرد عربستان از این انرژی در جهت اهداف نظامی استفاده نخواهد کرد.
پیش از این رویترز گفته بود که وستینگهاوس در حال گفتگو با دیگر شرکتهای ایالات متحدهبرای تشکیل یک کنسرسیوم برای این پروژه چند میلیارد دلاری است که بر اساس آن قرار است دو راکتور هستهای ساخته شود.
خالد الفلیح، وزیر انرژی عربستان گفته است که کشورش متعهد است که از انرژی هستهای فقط برای مقاصد غیرنظامی استفاده کند.
او در یک کنفرانس مشترک خبری که با ریک پری، وزیر انرژی ایالات متحده داشت گفت «ما هیچ گونه علاقهای به استفاده نظامی از این تکنولوژی نداریم. ما متعهد به عدم گسترش سلاحهای هستهای هستیم».
قرار است نیروگاههای هستهای عربستان در کاکار، شهر انرژیهای اتمی و تجدیدپذیر پادشاه عربستان ساخته شوند. ماه گذشته در وب سایت این شهر آمده بود که برای ساخت این نیروگاهها با وستینگهاوس توشیبا صحبت شده است.
ریک پری که اولین بار است به سمت وزارت انرژی ایالات متحده رسیده است این هفته به امارت متحده عربی و قطر سفر کرده و گفته است هنوز زود است در این خصوص صحبت شود.
او گفته است که هرچند فعلا گامهای اولیه در این خصوص برداشته میشود و هر دو در حال کار هستیم تا به نتایج مورد نظر برسیم.
واشینگتن معمولا از کشورها میخواهد تا برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای تعهدی به نام توافق 123 را امضا کند که اجازه نمیدهد در مراحل تولید سوخت از آن برای ساخت بمب هستهای استفاده شود.
پیش از این عربستان سعودی گفته بود که از امضای هر نوع توافقی که باعث محروم کردن این کشور از غنی سازی اورانیم شود سرباز خواهد زد.
بزرگترین صادر کننده نفت میگوید که این کشور انرژی هستهای را برای متنوع سازی اقتصاد خود میخواهد و میخواهد ترکیب انرژی خود را عوض کند و بنابراین صادرات نفت بیشتری هم داشته باشد و این نفت را برای تولید برق نسوزاند.
راکتورها به غنیسازی اورانیوم نیاز دارند و باید اورانیوم را حدود 5 درصد غنیسازی کنند اما همین تکنولوژی را میتوان برای غنیسازی فلزت سنگین برای سلاح هستهای استفاده کرد.
این همان موضوعی است که غرب در خصوص ایران مطرح میکند، ایرانی که رقیب سرسخت عربستان است و قادر به غنیسازی اورانیوم است.
ریاض میگوید میخواهد منابع اورانیوم خود را برای خودکفایی در تولید سوخت هستهای استفاده کند.
ریاض میخواهد در چشمانداز 2030 خود 17.6 گیگاوات ظرفیت اتمی ایجاد کند یا 17 راکتور جدید بسازد.