سرمایه‌گذاران نروژی در راه ایران

پیرو سیاست وزارت نیرو بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و حضور کشورهای صاحب فناوری در این زمینه در کشور به‌ویژه در پسابرجام، سفیر نروژ در ایران با حضور در سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) برای حضور سرمایه‌گذاران و صنعتگران کشورش اعلام آمادگی کرد.

سیاست‌های وزارت نیرو اضافه شدن 5 هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور از انرژی‌های تجدیدپذیر در برنامه پنج‌ساله ششم توسعه است.

در این زمینه، پیشتر «حمید چیت چیان» وزیر نیرو گفته بود: تبصره خاصی در بودجه  1395 درباره حمایت از استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر پیش بینی شده است که براساس آن دست کم 7 هزار میلیارد ریال منابع و اعتبارات از محل عوارض متداول کشور برای انرژی‌های نو اختصاص خواهد یافت.

براساس آمارهای ارائه شده وزارت نیرو، ظرفیت کنونی نصب شده نیروگاهی کشور در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر فقط یک درصد سبد انرژی کشور است و پیش‌بینی می‌شود در  سال 1400 ظرفیت تولید انرژی نیروگاه‌های تجدیدپذیر به 5 هزار مگاوات برسد.

در همین پیوند، در روزهای گذشته سفیر نروژ در ایران با حضور در سازمان انرژی‌های نو ایران (سانا) و برگزاری جلسه با مدیر عامل این سازمان، از علاقه‌مندی سرمایه‌گذاران و صنعتگران کشورش برای همکاری در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر ایران خبر داد.

برپایه این گزارش، خانم اودلیسه نورهیم با اشاره به سابقه حضور 2 ساله خود در ایران به عنوان سفیر نروژ، از تمایل سرمایه‌گذاران و صنعتگران نروژی برای سرمایه‌گذاری در ایران در بخش نفت و گاز خبر داد که به تازگی برخی سرمایه‌گذاران به فعالیت در عرصه انرژی‌های تجدیدپذیر ابراز تمایل کرده اند.

او افزود: در نروژ سازمانی وجود دارد که عمده فعالیت هایش در زمینه نفت و گاز است، اما به تازگی انرژی‌های تجدیدپذیر را نیز در آن ادغام کرده اند و بخش انرژی این سازمان شامل نفت، گاز و انرژی‌های تجدیدپذیر است.

سفیر نروژ در تهران خاطرنشان کرد: سازمان پیش گفته یکی از زیرشاخه‌های شرکت «زیمنس» است و در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر تاکنون فعالیت‌های بسیار زیادی را در سراسر دنیا انجام داده است.

او تصریح کرد: این سازمان، امروز به دنبال سرمایه‌گذاری در بخش باد و سایر بخش‌های انرژی‌های تجدیدپذیر ایران است.

سیدمحمد صادق‌زاده، مدیرعامل سانا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی و استقبال از همکاری دوجانبه با نروژ در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: تعرفه کنونی انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران در مقایسه با کشورهای همسایه و بسیاری از کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاران بسیار جذاب است.

او افزود: دولت تصمیم گرفته است قوانین و شیوه‌های سرمایه‌گذاری در این زمینه را به منظور توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تسهیل کند.

صادق‌زاده تصریح کرد: در این راستا، قراردادهای خرید تضمینی برق 20 ساله بوده و دولت 30 درصد مشوق ساخت داخل را علاوه بر نرخ پایه به تجهیزات و فناوری‌های تجدیدپذیر اختصاص داده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن