بیتوجهی آمریکا به انباشت زبالههای هستهای
گروهی از دانشمندان هشدار دادند ذخیره زبالههای هستهای آمریکا میتواند این کشور را با فاجعهای بالقوه مواجه کند.
به گزارش «انرژی امروز» به نقل از خبرگزاری رویترز، دانشمندان روز جمعه هشدار دادند بیمیلی دستگاههای تنظیم مقررات در آمریکا در خصوص ملزم کردن گردانندگان رآکتورهای هستهای برای صرف 5 میلیارد دلار به منظور تقویت ایمنی میلههای سوخت مصرف شده که در زیرزمین ذخیره شده است، میتواند این کشور را با فاجعهای بالقوه روبرو کند.
کارشناسان در مقالهای در نشریه «ساینس» نوشتند:«کمیسیون تنظیم مقررات هستهای (آمریکا) خطر و آلودگی بالقوه ناشی از آتش گرفتن زبالههای هستهای را بر اثر زمینلرزه یا حملهای برنامهریزی شده بسیار کم اهمیت جلوه دادهاند.»
کمیسیون تنظیم مقررات هستهای سال 2014 احتمال فاجعهای ناشی از رها کردن زبالههای رادیواکتیو در حوضچههای ذخیرهسازی این زبالهها را بسیار ضعیف دانسته بود.
کمیسیون تنظیم مقررات هستهای در گزارشی اعلام کرد زمین لرزهای که بتواند منجر به نشت مواد رادیواکتیو شود، هر 10 میلیون سال اتفاق میافتد و بنابراین نمیتوان از آن به عنوان توجیهی به منظور صرف حدود 50 میلیون دلار برای انتقال سوخت مصرف شده استفاده کرد.
حادثه سال 2011 در نیروگاه هستهای فوکوشیما ژاپن ناشی از یک سونامی پس از وقوع زلزله بود.
ادوین لیمن از دانشمندان هستهای، هشدار داد: ما فکر میکنیم کمیسیون تنظیم مقررات هستهای به دنبال توجیهی برای فقدان اقدام در جهت تقویت ایمنی سوخت مصرف شده است.