خبرهای خوش هسته‌ای در راه است

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی گفت: موافقان و مخالفان برجام باید در نقدهای خود فارغ از گرایش‌های سیاسی و حزبی، از منظر منافع ملی، برجام را مورد نقد قرار دهند و در جهت مصلحت کشور گام بردارند.

به گزارش «انرژی امروز» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، علی اکبر صالحی در گفت و گو با خبرنگاران استان قم در تالار امام رضا(ع) فرمانداری قم افزود: ما در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و شوراها قرار داریم و برجام نیز موافق و مخالفانی دارد و گاهی برخی از منظر حزبی بیشتر برجام را مورد نقد قرار می دهد تا منافع ملی. وی ادامه داد: انتظار داریم نقد برجام از منظر منافع ملی باشد و در این صورت همه ما برغم اختلاف نظر، در جهت مصلحت کشور گام برمی داریم.

دریافت صد و چهل و نه تن کیک زرد وی ادامه داد: اما خبر خوبی که چند روز پیش حاصل شده و فردا آخرین محموله آن نیز وارد می شود، دریافت ۱۴۹ تن کیک زرد بود که سه محموله آن تاکنون رسید و ۱۴۹ تن به مجموعه ذخایر کشور اضافه می شود. صالحی خاطرنشان کرد: با توجه به این پیش از این، ۲۱۰ تن کیک زرد خریده بودیم اکنون مجموعه ذخایر کیک زرد ما ۳۵۰ تن بعد از برجام اضافه شد. وی ادامه داد: برخی ها انتقاد می کنند که چرا کیک زرد را از خارج خریداری می کنیم مگر خود ما در داخل تولید نمی کنیم؟ وقتی مساله ای درست بیان نشود به صورت طبیعی، افکار عمومی مسائل تخصصی را خوب نمی دانند. صالحی خطاب به کسانی که اطلاعات غلط در اختیار افکار عمومی قرار می دهند، گفت: وقتی خبر و تحلیل غلط می دهید افکار عمومی را به انحراف می کشانید و مسئولیت این انحراف نیز با طرفی است که خبر غلط می دهد.

میزان تولید سالانه کیک زرد در کشور وی ادامه داد: ما در ۱۳ سال اخیر قریب به ۷۰ تن کیک زرد تولید کردیم و در بهترین شرایط سالی ۱۲ تن تولید کردیم، اگربخواهیم نیروگاه بوشهر را تامین کنیم، سالی ۲۰۰ تن کیک زرد نیاز داریم و اکنون ظرفیت ما ۱۲تن است. صالحی بیان داشت: ما بعد از این که خبر خوش دریافت کیک زرد را دادیم عده ای به جای این که ملت را خوشحال کنند به گونه ای دیگر مساله را مطرح می کنند، خواهش می کنیم کسانی که به دلایل سیاسی مخالف هستند و می خواهند خدشه و نقدی کنند آن را منصفانه بیان کنند و دل مردم را خالی نکنند.

گوشه ای از دستاوردهای برجام صالحی اظهار داشت: آیا برجام هیچ دستاوردی نداشته و نتوانسته ۶۰ الی ۷۰ درصد موانع را برطرف کند، بعد از برجام صادرات و فراوردهای نفت ما به سه و نیم میلیون بشکه رسیده و درحالی که قبل از برجام یک میلیون بوده است و آیا این دستاورد نیست؟ وی خاطرنشان کرد: در گذشته ما نفت را می فروختیم ولی نمی توانستیم پول آن را جابجا کنیم و امروز این مانع برداشته شده است، آیا این دستاورد نیست؟ وی ادامه داد: این که بگوییم هیچ گشایشی صورت نگرفته و تحریمی برداشته نشده، اشتباه است.

هنوز مطالبه گر هستیم صالحی خاطرنشان کرد: البته ما هنوز مطالبه گرهستیم و طرف های مقابل باید به تعهدات خود عمل کنند ولی این مطالبه گری به معنای نفی تحقق برخی حقایق نیست. وی اظهار داشت: بنده به مراجع تقلید عرض کردم اگر به همین منوال پیش برویم در سال ۹۶ شاهد آغاز بهبود شرایط اقتصادی در کشور خواهیم بود، نه این که همه چیز آرمانی شود ولی شاهد خواهید بود که شرایط اقتصادی و درآمد کشور بهتر می شود. اکنون پول های ما آزاد شده و اینها را نباید نادیده بگیریم؟برداشته شدن هفتاد درصد موانع تحریمی وی ادامه داد: اگر ما قسم بخوریم که این اتفاق ها و دستاوردها حاصل شده، می گویند چرا قسم می خورید، وقتی روی حقیقتی قسم بخوریم، ایرادی نیست، خداوند متعال هم قسم می خورد برای بیان یک حقیقت، آن وقت ما حق نداشته باشیم قسم بخوریم که ۶۰ الی ۷۰ درصد موانع تحریمی برداشته شده است. وی گفت: آیا برجام و بعد از برجام یکی است؟ من وجدان ها را به چالش می کشم؟ ولی ما همچنان مطالبه گر و مدعی هستیم که طرف مقابل تماما به تعهدات خود عمل نکرد. وی خاطرنشان کرد: بعد از برجام ۲ قرارداد با بوئینگ و ایرباس بسته شده که حجم این قرارد ۴۰ میلیارد دلار است، آیا این ۴۰ میلیارد دلار را چه کسی می تواند بدهد؟ ما قرار نیست بدهیم. صالحی گفت: در رسانه ها می گویند چرا ایران هواپیما خریده، اگر هواپیما خریداری کنیم برخی می گویند چرا می خرد و اگر نخریم می گویند چرا نمی خرید. وی گفت: ما به تدریج وارد یک فضای انتخاباتی می شویم و این نقدها انتظار است هر روز بیشتر شود ولی باید منصفانه باشد، من امروز در قم مردم دلسوزی را دیدم که به خاطر اخبار غلطی که به آنها می رسد افکار خلاف واقع پیدا می کنند. صالحی اظهار داشت: اگر افکار عمومی را در جهت درست هدایت نکنیم مسئولیت داریم، اگر کسی بر اثر خبر غلط من و یا شخص دیگر منحرف شود و عملی داتشه باشد که در جهت منافع ملی نباشد ما مسئول هستیم.

اخراج دانشمندانه هسته‌ای کذب است وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اخباری در زمنیه اخراج کارشناسان هسته ای و گرفتن محافظ از آنها گفت: درست نیست، شما سازمان انرژی اتمی بیاید و لیست کارکنان را ببینید و برخی مسائلی که مطرح می شود، اباطیل است. صالحی خاطرنشان کرد: سازمان انرژی اتمی چندین هزار نیرو دارد که ۱۰ هزار نفر آنها شرکتی هستند. شرکت های خصوصی هیچ وقت قرارداد های ۳۰ ساله نمی بندند بلکه یک ساله قرارداد دارند و قانون تجارت بر آنها حاکم است. وی ادامه داد: قرار نیست هر کس وارد این شرکت ها شده دیگر خارج نشود، ما چهار هزار استخدام دولتی داریم که برخی رسمی هستند و ما نمی توانیم آنها را جابجا کنیم و برخی هم به صورت کار معین هستند وقتی طرح آنها تمام می شود چه کار می کنید. صالحی خاطرنشان کرد: ادعاهایی که گفته می شود برخی دانشمندان هسته ای در کار غیر از تخصص خود فعالیت می کنند، اباطیل است و تعجب می کنم از این ادعاهایی که مطرح می شود. وی خطاب به خبرنگاران ادامه داد: مهندسی که می گوید در شرکت آب و فاضلاب رفته، حکم او را ببیند که چه زمانی منتشر شده است؟ ما صدها لیسانس و دکترا داریم و حالا یک نفر در ۱۵ هزار نفر که لیسانس دارد و فرد محترمی هم است در جای دیگر مشغول شده است. صالحی گفت: شما اهل مطبوعات بگوید آنهایی که می گویند جابجا شدند کارنامه اینها را دربیاورد که متخصص هستند یا نه، کسانی که می گویند متخصص هسته ای هستیم کارنامه آنها را دربیاورید، طرف انبار دار بوده و می گویند دانشمند هسته ای. وی اظهار داشت: از زمانی که بحث هسته ای مهم شده، هر کس در هر شغلی که بوده را می گویند دانشمند هسته ای، در حالی که دانشمند تعریف دارد و ۱۵هزار نفر که همه مهندس هسته ای نیستند.

تعطیلی فعالیت‌های هسته‌ای ادعایی بیش نیست رییس سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که اوباما گفته که صنعت هسته ای ایران را تعطیل کردیم و برخی منابع این را می گویند، نیز گفت: اوباما می گفت اگر ما می توانستیم پیچ و مهره های صنعت هسته ای ایران را باز کنیم می کردیم ولی نشد و ناچار شدیم این تفاهم نامه برجام را امضا کنیم. وی ادامه داد: اگر فرض کنید اوباما گفته که با توافق هسته ای، فعالیت های ایران متوقف شده پس چرا ترامپ می گوید این بدترین و مفتضح ترین قرارداد در تاریخ آمریکا می باشد؟. وی گفت: اگر برجام صنعت هسته ای ایران را متوقف کرده پس چرا طرف مقابل این همه داد و بیداد می کند؟ این که صنعت هسته ای متوقف شده و منبع موثق دارید مگر نظام مسئول ندارد؟، مگر می شود چنین چیزی اتفاق بیفتد؟ وی ادامه داد: صنعت هسته ای منشاء عزت و شرف ما می باشد، مگر می شود متوقف شود؟ اگر متوقف شده این قراردهای ۴۰ میلیاردی برای چیست؟ تحلیل ها نادرست است و منابعی که شما بیان می کنید متاسفانه قابل وثوق نیستند.

توان ایران در صورت نقض برجام وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در ارتباط با اقدام ایران در صورت نقض برجام در حوزه هسته ای گفت: رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر طرف مقابل خلف وعده و نقض برجام کند ما این ظرفیت را داریم که در یک سال و نیم، غنی سازی خود را به ۱۰۰ هزار `سو` برسانیم. صالحی گفت: قبل از برجام ظرفیت غنی سازی ما ۹ هزار سو بود و ۱۰ هزار سو داشتیم که کار نمی کرد، ما در این یک سال و نیم می توانیم این ۹ هزار سوی فعال را به صد هزار سوی فعال برسانیم.

ضرورت پایبندی دولت‌ها به تعهدات وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد احتمال نقض برجام توسط دولت جدید آمریکا گفت: بنده قبلا گفتم دولت ها وقتی توافقی را امضا می کنند با تغییر دولت ها، آن توافق نباید تغییر کنند، به عنوان نمونه جمهوری اسلامی ایران به خیلی از توافق هایی که قبل از انقلاب توسط رژیم شاه منعقد شده بود، متعهد ماند، با وجودی که نظام از نظر ماهوی تغییر یافته بود. وی ادامه داد: حالا اگر دولت ها بر اساس انقلاب تغییر نکرده باشند و تنها به روال عادی تغییراتی صورت گیرد، نقض توافق ها باعث خدشه دار کردن چهره خود آن دولت ها خواهد شد. صالحی گفت: بنده نگفتم ترامپ همه چیز را خراب کرده و این کذب است و چنین حرفی نزدم و سخنی در این زمینه هم نگفته ام، نمی دانم این مطلب از کجا آمده است و تنها یک روزنامه و آن هم `وطن امروز` این خبر را کار کرده است که تکذیب می شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن