تست مکانیکی سانتریفیوژ IR8 به پایان رسید
سی و هفتمین نمایشگاه تخصصی دستاوردهای صنعت هسته ای کشور با حضور اصغر زارعان، دستیار ویژه ریاست سازمان انرژی اتمی و و دکتر صدیق، معاون طرح و برنامه و رییس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در دانشکده ادبیات دانشگاه تهران افتتاح شد. در جریان بازدید از نمایشگاه زارعان سخنانی در خصوص موضوعات هستهای کشور بیان کرد.
به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران، زارعان در خصوص سانتریفیوژ IR8 گفت: این ماشین در 3 سال گذشته با نام قمر بنی هاشم (ع) طراحی و ساخته شد. در هفتههای اخیر تست مکانیکی آن به اتمام رسید. بحمد الله گازدهی آن آغاز شده است و با روند بسیار خوبی فعالیت دنبال میگردد
وی گفت: ظرفیت غنی سازی IR8 حدود 24 سو و تقریبا 20 برابر IR1 است از طرف دیگر یک نیروگاه 1000 مگاواتی سالانه حدود 27 تن اورانیوم حدود 5% نیاز دارد که قطعا تنها با IR1 نمی توانستیم نیاز کشور را رفع کنیم. در حال حاضر فعالیت خودمان را روی IR8 متمرکز کردهایم تا بتوانیم نیازمند کشور را پاسخگو باشیم.
زارعان با اشاره به فروش 70 تن آب سنگین به روسیه و آمریکا؛ افزود: الحمد لله اکنون وارد باشگاه جهانی هستهای شدهایم چرا که میتوانیم آب سنگین را تولید کنیم و بفروشیم. در ادامه این فعالیت 20 تن تولید داریم که برخی کشورهای اروپایی خواستار این محصول دارای فناوری بالا هستند که در حال بررسی هستیم. این نه فقط اقدامی در حوزه تجاری سازی بلکه نشاندهنده ورود ما به باشگاه جهانی هسته ای است.
زارعان ادامه داد: از طرف دیگر شاهد بودیم در دهه مبارک فجر 149 تن کیک زرد خریداری کردیم در حالیکه در گذشته حتی یک گرم اورانیوم به ما نمی فروختند. لذا این امر حاکی از تبادل و ورود ج.ا. ایران به عرصه خرید، فروش و تولید اورانیوم است.
دستیار ویژه سازمان انرژی اتمی با اشاره به قرارداد 2 نیروگاه اتمی جدید، عملیاتی شدن آن در بوشهر و هزینه 10 میلیارد دلاری آن به عنوان قراردادی خاص در تاریخ جمهوری اسلامی، تاکید کرد: صنعت هسته ای کشور با نشاط و پویایی به دنبال رسیدن به قله های نهایی مد نظرش است و در نظر دارد در کنار اقدامات و ماموریت های خودش، بتواند از سرریز دانش این صنعت در دیگر صنایع تاثیرگذار باشد. در همین راستا در 20 فروردین آینده شاهد تحویل اولین نوع سانتریفیوژ مورد نیاز پژوهشگاه صنعت نفت خواهیم بود.
وی افزود: ماشین های سانتریفیوژ فقط برای غنی سازی اورانیوم نیست بلکه در صنایع مختلف کاربرد دارد. هر جایی که صنایع دیگر نیازی داشته باشند و دیگران نتوانند آن را تامین کنند، صنعت هسته ای می تواند از سرریز دانش انباشته خود به حل این نیازها بپردازد.
ایشان گفت: در عرصه فنی می توانم بگویم حتی بهتر از گذشته فعالیت های خودمان را دنبال می کنیم. با رویکرد هزینه فایده و تجاری سازی سعی کردیم نیاز برخی صنایع را پاسخگو باشیم. نظیر حوزه سلامت، نفت و …. و نه فقط در ساخت سانتریفیوژ بلکه در حوزه هایی مثل پسمانداری نیز فعالیت داریم. نهایتاً اینکه هدف ما رساندن این صنعت به قله های نهایی موفقیت است که اتفاق نمی افتد جز با تلاش و کوشش و مجاهدت هایی که تا به امروز بوده است.
در این نمایشگاه سه بخش جدیدنسل های مختلف ماشین های سانتریفیوژ که شامل ماشین های IR1.IR2m.IR4.IR6وIR8 می شد، سانتریفیوژ توبولار تولید واکسن، سیمولاتور راکتور آموزشی بر غنای نمایشگاه افزوده بود.
همچنین بخشی از آخرین دستاوردهای سازمان انرژی اتمی ایران در قالب بخش هایی نظیر چرخه سوخت هسته ای، اکتشاف و استخراج و تولید کیک زرد، فرآوری اورانیوم، غنی سازی، تولید میله و مجتمع سوخت، تولید زیرکونیوم و آلیاژهای نوین، نیروگاههای اتمی بوشهر و دارخوین، مهندسی مشاور و پسمانداری همچون نمایشگاه های گذشته در معرض دید علاقمندان قرار داده شده است.