جزء هشت کشور سازنده شتاب‌دهنده‌های صنعتی هستیم

مشاور و دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ساخته شدن مرکز شتاب‌دهنده رودوترون قزوین به دست دانشمندان کشور و بومی‌سازی آن افتخاری بزرگ برای کشور و استان قزوین است.

اصغر زارعان با اشاره به فعالیت‌ها و طرح‌های سازمان انرژی اتمی ایران اظهار کرد: طبق مفاد سیاست‌های تدوین‌شده اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد، این سازمان در راستای دو مأموریت اصلی «تولید انرژی» و «توسعه کاربرد پرتوها در زندگی» فعالیت‌های خود را انجام می‌دهد. 

وی ادامه داد: یکی از دستآوردهای مهم سازمان انرژی اتمی احداث و بهره‌برداری از مرکز پرتودهی صنعتی با استفاده از یک شتاب‌دهنده پر قدرت در استان قزوین است که جایگزینی مناسب برای روش‌های شیمیایی و گرمایی به شمار می‌رود.

این مقام مسوول به فعالیت مرکز طرح پرتودهی صنعتی (رودوترون) در قزوین اشاره کرد و توضیح داد: این مرکز دارای شتاب‌دهنده پیشرفته‌ای است که تاکنون نزدیک به یک‌ صد میلیارد تومان برای راه‌اندازی و بهره‌وری آن هزینه صورت گرفته است. مهم‌ترین ویژگی این مرکز این است که این مرکز در شش هکتار زمین به دست توانمند دانشمندان و متخصصان صنعت هسته‌ای کشورمان، مطابق با استانداردهای بین‌المللی ساخته شده است که ارزش آن را بسیار بیش‌تر می‌کند.

زارعان با بیان این‌که در کل جهان 1400 شتاب‌دهنده صنعتی وجود دارد، اعلام کرد: در کشور ایران تنها 2 مرکز شتاب‌دهنده صنعتی وجود دارد که اولین شتاب‌دهنده بومی ‌رودوترون در قزوین در حال فعالیت است که بی‌شک در این زمینه از صنعت هسته‌ای بومی‌سازی شده و افتخاری برای استان قزوین خواهد بود.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: استان‌های هم‌جوار قزوین نیز از ظرفیت عظیم مرکز شتاب‌دهنده صنعتی رودوترون که گام بزرگی در توسعه فن‌آوری و دانش هسته‌ای است، بهره‌مند می‌شوند.

وی با اشاره به میزان اشتغال آفرینی این مرکز گفت: به واسطه اراده‌ای که در میان مسوولان استانی و مسوولان سازمان انرژی اتمی وجود داشت این پروژه در زمانی حدود 7 ماه به سرانجام رسیده و 50 فرصت شغلی مستقیم و 300 فرصت شغلی غیرمستقیم در بخش‌های مختلف این مرکز ایجاد شده است.

زارعان به ارتباط تنگاتنگ این مرکز با دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین نیز اشاره کرد و افزود: امروز مرکز پرتودهی صنعتی به عنوان یکی از روش‌های کارآمد در زمینه ارتقاء کیفیت تولیدات پلیمری است و در افزایش ماندگاری مواد غذایی، استریلیزاسیون، تجهیزات پزشکی، میکروب‌زدایی و نیز دفع آفات محصولات کشاورزی، اصلاح ساختار مواد، حفظ منابع زیست‌ محیطی به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و از مجموعه‌های مهم، زیربنایی و کلیدی استان و کشور محسوب می‌شود. 

وی اضافه کرد: در حال حاضر کشورهای آمریکا، روسیه، بلژیک، ژاپن، آلمان، چین، کره جنوبی و ایران دارای این فن‌آوری که از پیشرفته‌ترین تجهیزات پرکاربرد دنیا محسوب می‌شود، هستند.

دستیار ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی در پایان با بیان این‌که ما هم‌ اکنون جزء هشت کشور سازنده این قبیل شتاب‌دهنده‌های صنعتی در جهان هستیم، خاطرنشان کرد: امروز به جایگاهی رسیده‌ایم که می‌توانیم با اعتماد به‌ نفس و خودباوری ایجاد شده این قبیل شتاب‌دهنده‌های صنعتی را خودمان بسازیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن