اعتراضات فعالین محیط زیست پیش از نشست گروه هفت در مونیخ

هزاران معترض که اغلب آنها را فعالان محیط زیست و کنشگران تغییرات اقلیمی تشکیل می‌دادند یک روز پیش از برپایی نشست رهبران هفت کشور صنعتی جهان در مونیخ دست به تظاهرات زدند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورونیوز، تظاهرکنندگان با حرکت در خیابان‌های شهر مونیخ که از روز یکشنبه میزبان سران کشورهای عضو گروه هفت است خواستار تلاش بیشتر برای مقابله با گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی شدند.

به گفته پلیس حدود ۴ هزار نفر و به گفته برگزارکنندگان این تظاهرات دست کم ۶ هزار نفر به فراخوان حدود ۱۵ سازمان غیردولتی برای تجمع در دفاع از محیط زیست و مبارزه با نابرابری‌ها پاسخ مثبت داده بودند.

با این حال شمار شرکت کنندگان از حدود بیست هزار نفری که سازمان‌دهندگان این تجمع پیش‌بینی آنرا کرده بودند بسیار کم‌تر بود.

در فراخوان برای شرکت در این تجمع اعتراض‌آمیز موضوعاتی چون بحران آب و هوایی، انقراض گونه‌ها و نابرابری‌ها دستمایه قرار گرفته بود.

مدافعان محیط زیست و فعالان جنبش جهانی دگرخواهی موسوم به آلترگلوبالیست‌ها با شرکت در این تظاهرات تلاش کردند تا پیش از برپایی نشست گروه هفت صدای خود را به گوش رهبران کشورهای عمده صنعتی در جهان برسانند.

در میان جمعیت متنوع فعالان همچنین بازنشستگان طبیعت‌گرد و عاشق محیط زیست و نیز جوانانی که نگران بحران آب و هوا در آینده هستند به چشم می‌خوردند.

تظاهرکنندگان پارچه نوشته‌هایی با خود حمل می‌کردند که روی آنها شعارهایی در مخالفت با جنگ، لزوم استفاده بیشتر از انرژی‌های تجدیدپذیر، مبارزه با گرمایش زمین و نجات سیاره نوشته شده بود.

یکی از مسئولان سازمان غیردولتی WWF که از جمله برپاکنندگان این تظاهرات بود با خطاب قرار دادن سران آلمان، کانادا، ایالات متحده، فرانسه، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا به عنوان کشورهای عضو گروه هفت از آنها پرسید: «برای خروج سریعتر از سوخت‌های فسیلی چه می‌کنید؟ برای جلوگیری هر چه سریع‌تر از انقراض گونه‌ها سریعتر چه می‌کنید؟»

یک عضو جوان سازمان غیردولتی یاد شده نیز به خبرنگار فرانس‌پرس گفت: «کشورهای گروه هفت با وجود اینکه تنها ۱۰ درصد از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، مسئول یک سوم انتشار گازهای گلخانه ای هستند.»

فیونا، یکی از دیگر از فعالان جوان صلح سبز که در این اجتماع شرکت کرده بود به دمای بالای ۵۰ درجه در کشور هند اشاره می‌کند و می‌گوید مردم در این کشور به دلیل گرمای شدید جان خود را از دست می‌دهند.

مقامات آلمانی با برقراری تدابیر امنیتی شدید و حضور پرشمار نیروهای پلیس تلاش کردند به هر قیمتی که شده از بروز تحرکات خشونت‌آمیزی که پیش‌تر در سال ۲۰۱۷ اجلاس سران گروه بیست در هامبورگ را تحت‌الشعاع قرار داده بود، جلوگیری کنند.

با این حال به گزارش خبرگزاری فرانسه، در پایان راه‌پیماییِ معترضان در خیابان‌های شهر مونیخ، درگیری‌های پراکنده‌ای میان ماموران پلیس و آندسته از تظاهرکنندگان که خود را اعضای «بلوک ضد سرمایه‌داری» معرفی می‌‌کردند، روی داد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن