تکمیل زنجیره ارزش اتیلن با ساخت پتروشیمی اندیمشک

 مهندس جعفر ربیعی با اشاره به آغاز ساخت و کلنگ زنی طرح جدید پتروشیمی اندیمشک در روزهای آینده توسط وزیر نفت، رئیس کمیسیون انرژی مجلس و جمعی از مسوولان استانی، گفت: طرح پتروشیمی اندیمشک دستاوردهای متعددی از جمله سرمایه گذاری مولد ، تکمیل زنجیره ارزش ، توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی و اشتغال آفرینی پایدار را به همراه دارد. مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اعلام اینکه در طول ۶ سال گذشته تا کنون با توسعه پارس جنوبی ظرفیت تولید اتان و به دنبال آن اتیلن با افزایش قابل توجهی همراه شده است ، تصریح کرد: بر این اساس بخشی از افزایش ظرفیت تولید اتیلن در مسیر خط لوله اتیلن غرب صرف تامین خوراک پتروشیمی جدید اندیمشک خواهد شد . وی با تاکید بر اینکه با ساخت و بهره برداری از طرح پتروشیمی اندیمشک در مدت زمان ۳۶ ماه در راستای تکمیل زنجیره ارزش اتیلن می باشد، اظهار داشت: تولید محصولاتی همچون اتواکسیلات ، گلایکول اتر و اتانول آمین از محصولات تکمیل کننده زنجیره ارزش اتیلن اکساید در مسیر خط لوله اتیلن غرب خواهند بود . ربیعی با یادآوری اینکه با تولید این محصولات در استان خوزستان و استان های همجوار ظرفیت قابل توجهی برای ساخت و تکمیل صنایع پایین دست فراهم خواهد شد ، تاکید کرد : پتروشیمی اندیمشک در صورت ساخت و بهره برداری می توانند خوراک مورد نیاز تولید محصولات نهایی همچون انواع فرآورده های آرایشی، بهداشتی ، شوینده ها ، مواد افزودنی مورد نیاز صنایع نساجی ، شیمان ، شیرین سازی گاز ، صنایع پالایش و پتروشیمی ، انواع رنگ های صنعتی و …فراهم کند . نایب رییس هیات مدیره شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با یادآوری اینکه با ساخت و بهره برداری طرح پتروشیمی اندیمشک و سپس سرمایه گذاری بخش خصوصی برای توسعه صنایع پایین دست شاهد اشتغال پایدار و مولد خواهیم بود. بر اساس این گزارش،  در راستای تکمیل زنجیره ارزش اتیلن و اشتغال آفرینی پایدار، ساخت طرح جدید ۲۰۰ هزار تنی اتیلن اکساید و پایین دست صنعت پتروشیمی در اندیمشک به زودی آغاز می‌شود.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اعلام اینکه به زودی در مراسمی رسمی با حضور وزیر نفت، استاندار خوزستان، رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، کلنگ ساخت این طرح ۲۰۰ هزار تنی به زمین زده می‌شود، گفت: همزمان با افزایش ظرفیت تولید اتیلن در عسلویه، بخشی از اتیلن مازاد تولیدی از مسیر خط لوله اتیلن غرب به اندیمشک منتقل شده و در این منطقه با هدف تکمیل زنجیره ارزش یک طرح اتیلن اکساید و پایین دست ساخته خواهد شد.

وی با اعلام اینکه طرح جدید پتروشیمی اندیمشک علاوه بر اتیلن اکساید و پایین دست صنعت سایر محصولات زنجیره اتیلن اکساید، شامل اتواکسیلات، گلایکول اتر، اتانول آمین (MDEA) هم تولید و عرضه خواهد شد، تصریح کرد: هر یک از این محصولات به تنهایی می تواند تکمیل کننده زنجیره ای از محصولات صنایع تکمیلی پتروشیمی و دارای کاربردهای متعدد در صنایع مختلف رنگ، نساجی، آرایشی و بهداشتی، آفت‌کش ها، صنایع سیمان، شیرین سازی گاز، شوینده ها و … باشد.

گلی با یادآوری اینکه خوراک این طرح به میزان حدود ۹۰ هزار تن از خط لوله اتیلن غرب و به میزان حدود ۱۰۰هزار تن اکسیژن تولید و تامین خواهد شد، افزود: برای ساخت و بهره برداری این طرح پیش بینی حدود ۳۸۸ میلیون دلاری سرمایه‌گذاری شده که هلدینگ خلیج فارس از مسیرهای مختلف و متنوع نسبت به تامین منابع مالی اقدام خواهد کرد.

وی همچنین در خصوص تامین آب، برق و گاز به عنوان سوخت این طرح پتروشیمی هم بیان کرد: محل ساخت طرح جدید اتیلن اکساید و پایین دست صنعت اندیمشک در منطقه ای پیش بینی شده که کمترین فاصله را با خط لوله ششم سراسری برای تامین سوخت گاز و سد کرخه به عنوان منبع تامین آب خواهد داشت ضمن آنکه با توافق برق منطقه‌ای استان خوزستان و پتروشیمی فجر، برق این مجتمع با تهاتر دو مجموعه تامین خواهد شد.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه هم اکنون مطالعات اقتصادی، بازار و فنی اجرای این طرح جدید پتروشیمی انجام شده است، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی مراحل نقشه برداری خاتمه یافته و برنده مناقصه جاده حراستی و عملیات فنس کشی مشخص شده است و مناقصه آماده سازی و تسطیح زمین، احداث مسیر و جاده های ورودی و خروجی این طرح و تامین زمین ساخت پروژه در حال انجام است. به گفته وی تکمیل زنجیره‌های ارزش و جلوگیری از خام فروشی، اشتغال پایدار و مولد، متنوع‌سازی سبد تولید محصولات پتروشیمی و پلیمری و تامین خوراک مورد نیاز صنایع تکمیلی و تبدیلی پتروشیمی در استان خوزستان و استان‌های همجوار از مهمترین اهداف ساخت و بهره برداری از این طرح جدید صنعت پتروشیمی کشور خواهد بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن