مروری بر جداسازی، خالص‌سازی و شناسایی پلی‌ساکاریدهای غیرسلولوزی محلول در آب

امروزه یافتن پلیمرهای طبیعی با خواص مطلوب برای استفاده در صنعت از محورهای مهم پژوهش‌ها در دنیاست. پلی‌ساکاریدها یکی از انواع پلیمرهای طبیعی هستند که کاربردهای گوناگونی در صنایع مختلف و همچنین در زمینه دارویی دارند. به علت فراوانی، زیست‌تخریب‌پذیری، طبیعی‌بودن و تجدیدپذیری، گزینه مناسبی برای جایگزینی برخی از مواد پایه‌نفتی و کاربردهای نیازمند زیست‌سازگاری مطلوب هستند. تنوع ساختاری بسیار زیاد پلی‌ساکاریدها در طبیعت سبب ایجاد طیف وسیعی از خواص گوناگون شده است. بدین دلیل، شناسایی ساختار پلی‌ساکاریدها برای توجیه و بهبود خواص آن‌ها لازم است و یکی از علوم مورد توجه پژوهشگران در عصر حاضر قلمداد می‌شود. شناسایی ساختار پلی‌ساکاریدهای غیرسلولوزی محلول در آب، به‌دلیل تنوع ساختاری بسیار زیاد و نیز برای تعیین خواص و آثار دارویی آن‌ها به‌طور گسترده در پژوهش‌ها و مقالات سراسر دنیا انجام می‌شود. قدم اول برای شناسایی ساختار پلی‌ساکاریدها خالص‌سازی و جداسازی آن‌ها از هر گونه ناخالصی دیگر درون بافت طبیعی است. زیرا، پلی‌ساکاریدها در طبیعت توسط گیاهان، جانوران و باکتری‌ها تولید می‌شوند و در کنار سایر ناخالصی‌ها قرار دارند که هر کدام نیازمند روش خاصی برای جداسازی هستند. در این مقاله، انواع روش‌ها و آزمون‌های متداول استفاده شده برای جداسازی و خالص‌سازی پلی‌ساکاریدهای محلول در آب و شناسایی ساختار آن‌ها مرور شده‌اند.

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن