روس ها «چرنوبیل شناور» یا «تایتانیک اتمی» را راه انداختند

تاسیسات اتمی شناور و بی‌نظیر روسیه با نام «آکادمیک لومونوسوف» لنگر برداشت و به سوی مناطق قطب شمال به حرکت درآمد. فعالان محیط زیست نسبت به خطرات این «تایتانیک اتمی» هشدار داده‌اند.

نخستین نیروگاه اتمی شناور در سطح جهان با نام «آکادمیک لومونوسوف» از بندر مورمانسک واقع در شمال روسیه لنگر برداشت.

مسئولان شرکت اتمی روسیه موسوم به «روس‌اتم» به هنگام مراسم لنگربرداری این کشتی که حامل دو رآکتور هسته‌ای است، گفته‌اند که این کشتی دو ماه دیگر به مقصد خود در سیبری در پنج‌هزار کیلومتری این منطقه خواهد رسید.

این نیروگاه هسته‌ای قرار است نیروی برق و گرمایشی مناطق صعب‌العبور را تامین کند و نیز برای استخراج گاز و نفت از چاه‌های دریای قطبی انرژی ارسال کند.

چرنوبیل شناور

این پروژه پرهزینه از آغاز مناقشه‌برانگیز بوده است. فعالان محیط زیست نسبت به احتمال وقوع یک فاجعه در دریای اطراف قطب شمال هشدار داده‌اند و این تاسیسات اتمی را «چرنوبیل شناور» یا «تایتانیک اتمی» نام گذارده‌اند.

ولادیمیر اسلیواک از سازمان محیط زیست «اکودیفنس» می‌گوید، تقریبا غیرممکن است بتوان از این نیروگاه هسته‌ای شناور در مقابل تهدیدهای خارجی حفاظت کرد. او می‌افزاید: «متاسفانه این یک فن‌آوری بسیار پرریسک است.»

مدت زمان سفر این کشتی فقط وابسته به وضعیت آب و هوا نیست، بلکه حجم یخ در مسیر حرکت کشتی نیز نقش دارد. البته در این میان گذر از مسیر شمال شرقی، یعنی جایی که دریای آتلانتیک و اقیانوس آرام در حاشیه شمالی روسیه به یکدیگر می‌پیوندند، تسهیل شده است. به دلیل تغییرات اقلیمی و آب شدن سطح وسیعی از کوه‌های یخی تردد کشتی‌ها راحت‌تر صورت می‌گیرد.

این نیروگاه هسته‌ای شناور ۲۱هزار تن وزن، ۱۴۴ متر طول و ۳۰ متر عرض دارد. دو رآکتور ۳۵ مگاواتی بر این کشتی سوار شده‌اند که برای نگهداری و کار آن به ۷۰ نفر نیاز است. «آکادمیک لومونوسوف» قرار است در پوک (Pewek) به شبکه برق‌رسانی محلی وصل شود و در وهله نخست به سکوهای استخراج نفت منطقه برق‌رسانی کند.

فعالان محیط زیست پیش از هر چیز در مورد خطر توفان‌های دریایی هشدار می‌دهند. رشید علیموف، از سازمان «گرین پیس» (صلح سبز) روسیه در این رابطه می‌گوید: «در هر رآکتور اتمی می‌تواند سوانحی رخ دهد، اما «آکادمیک لومونوسوف» به ویژه در برابر توفان‌ها آسیب‌پذیر است.»

 او می‌افزاید، هر نوع حادثه‌ای می‌تواند تاثیرات دهشتناکی بر محیط زیست حساس مناطق قطب شمال بگذارد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن