حضور انرژی‌های نو در صنعت برق ایران

با توجه به برداشته شدن تحریم‌ها و ورود سرمایه‌های خارجی، بخش انرژی‌های نو ایران به دنبال تحول و پیشرفت در این عرصه است.

با اجرایی شدن برجام هر روز خبرهایی از ورود سرمایه‌گذاران خارجی به ایران می‌شنویم. در این میان بخش نفت و انرژی از توجه ویژه‌ای برخوردار است.

در سال‌های اخیر صحبت‌های زیادی درباره انرژی‌های نو و ورود آن به صنعت برق ایران شده است. اکنون با توجه به لغو تحریم‌ها این فرصت برای ایران پیش آمده تا هم سرمایه کافی و هم تکنولوژی آن را وارد کند.

ایران ظرفیت‌های زیادی در به کار گیری انرژی‌های تجدیدپذیر دارد. از جمله انرژی خورشیدی، بادی و زمین گرمایی.

مونیکا گاندی وزیر توسعه و جوانان هند با بیان اینکه می‌توان فعالیت‌های داخلی دو کشور را در زمینه توسعه انرژی‌های پاک به منطقه تسری داد، گفت: زمینه‌های همکاری ایران و هند در بخش انرژی‌های نو چیده شده و به دنبال این هستیم با بررسی فرصت‌های بالقوه در خاک 2 کشور برای ایجاد مزرعه‌های خورشیدی، سرمایه‌گذاری‌های مشترکی داشته باشیم.

از سوی دیگر در جلسه‌ای که اخیرا با حضور نمایندگان شرکت ENEL ایتالیا و مدیر دفتر زمین گرمایی سازمان انرژی‌های نوی ایران در تهران برگزار شد، مدیران این شرکت ایتالیایی درخواست سرمایه‌گذاری در بخش انرژی زمین گرمایی در سایت زمین گرمایی سبلان را ارائه کردند.

در این سایت زمین گرمایی، نخستین نیروگاه زمین گرمایی ایران و خاورمیانه در منطقه مشکین‌شهر استان اردبیل در حال احداث است. این نیروگاه در ارتفاع 3 هزار متری دامنه کوه سبلان با ظرفیت تولید 50 مگاوات برق از حرارت داخل زمین طراحی شده و بناست در دو سال آینده برق این نیروگاه وارد مدار شود.

همچنین شرکت آلمانی تولید توربین‌های بادی نوردکس در حال بررسی تعرفه‌های واردات تجهیزات، قیمت‌های فروش برق، ظرفیت تولید انرژی بادی، تضمین‌های تجاری، ریسک‌ها و سایر شرایط برای ورود به بازار ایران است.

پیش‌بینی می‌شود صنعت تولید انرژی بادی در ایران دارای ظرفیت بالقوه‌ای در حدود 40 گیگاوات باشد که رقم قابل توجهی در این صنعت به شمار می‌آید.

هوشنگ فلاحتیان معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی بیان کرده است: هم‌اکنون با ایجاد ۲۵۰ مگاوات ظرفیت تولید برق پاک با احداث نیروگاه‌های بادی و خورشیدی در مجموع پنج درصد از کل انرژی مصرفی کشور از محل تولید و عرضه انرژی‌های تجدیدپذیر تأمین می‌شود.

طبق هدف گذاری وزارت نیرو تا سال 2020 میلادی سهم تولید انرژی‌های پاک از کل برق ایران باید به رقمی حدود 5 گیگاوات رسیده و میزان تولید گازهای گلخانه‌ای 12 درصد کاهش یابد.

تلاش دولت برای استفاده از این ظرفیت بالقوه در انرژی‌های پاک قابل تقدیر است و امید می‌رود که این روند ادامه داشته و توسعه یابد. چرا که با توجه به رشد مصرف انرژی در ایران، جایگزینی انرژی‌های پاک، استفاده از منابع فسیلی در نیروگاه‌ها را کاهش می‌دهد که این خود موجب افزایش ظرفیت صادرات نفت و گاز ایران و ایجاد ارزش افزوده بیشتر می‌شود. همچنین این اقدامات سبب کاهش آلودگی‌های زیست محیطی می‌شود که این روزها دامن گیر اقتصاد ایران شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن