اجرای 95 پروژه آب‌شیرین‌کن با ظرفیت تولید 634 هزار مترمکعب در کشور

بر اساس اعلام شرکت آب و فاضلاب کشور، 95 پروژه آب‌شیرین‌کن کشور با ظرفیت 634 هزار مترمکعب در شبانه‌روز با حجم سرمایه‌گذاری بیش از 38 هزار و 600 میلیارد ریال (به قیمت زمان عقد قرارداد) در حال ساخت و بهره‌برداری است.

به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، بر اساس اطلاعات شرکت آب و فاضلاب کشور از تعداد 95 آب شیرین‌کن، 75 پروژه با ظرفیت 440 هزار مترمکعب در شبانه‌روز و سرمایه‌گذاری 18هزار و 700 میلیارد ریال در حال بهره‌برداری و تعداد 20 پروژه با ظرفیت 194هزار مترمکعب در شبانه روز و اعتباری بالغ بر 19هزار و 900 میلیارد ریال در حال ساخت است.

4 استان جنوبی کشور، تولیدکنندگان عمده آب شرب از آب‌شیرین‌کن‌ها

فریبا گلریزان، مدیر دفتر تجهیز منابع مالی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، با اشاره با بیان اینکه حدود 3 درصد از آب شرب کشور از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها تامین می‌شود، گفت: 92 درصد از قراردادهای تأمین آب از محل نمک‌‌زدایی، متعلق به استان‌‌های هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و خوزستان است.

وی افزود بیشتر قراردادهای ارتقای کیفی نیز مربوط به تأسیسات آب‌شیرین‌‌کن استان‌‌های مرکزی و کم آب کشور است.

گلریزان در ادامه تشریح کرد: در حال حاضر، بسیاری از مشکلات جزایر استان هرمزگان که تا قبل از سال 91، با مشکل تأمین آب مواجه بوده‌‌اند، از طریق انعقاد قرارداد با بخش خصوصی برای نمک‌‌زدایی از آب دریا و پرداخت از محل ردیف خرید تضمینی آب/پساب حل شده است.

وی همچنین با اشاره به ظرفیت بالای چهار استان خوزستان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر در تولید آب شرب با این روش گفت: این چهار استان ظرفیت بالایی در تولید آب شرب با تاسیسات آب‌شیرین‌کن دارند که از این میزان 80 درصد آب مورد نیاز از طریق دریا و 20 درصد نیز از طریق منابع آب سطحی و یا چاه‌ها تامین می‌شود.

هزینه تولید آب با تاسیسات آب‌شیرین‌کن چقدر است؟

به گفته مدیر دفتر تجهیز منابع مالی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، برای تولید هر مترمکعب آب توسط این تاسیسات به طور متوسط 98 هزار ریال در سال 1400 بوده که از سوی دولت پرداخت می‌شود.

البته گفتنی است این رقم با توجه به شرایط آب خام ورودی، شرایط جغرافیایی، محل احداث آب‌شیرین‌کن‌ها، وجود زیرساخت‌های قبل و بعد از کارخانه شامل خطوط انتقال آب و برق، نوع آب‌گیری،  ظرفیت آب شیرین‌کن‌ها و مشخصات آب تحویلی، متفاوت است.

آب تولیدی آب شیرین‌کن‌ها چه کیفیتی دارد؟

گلریزان کیفیت آب تولیدی توسط این تاسیسات را بالا عنوان کرد و ادامه داد: آبی که توسط این دستگاه‌ها تولید می‌شود دارای استاندارد ملی 20705 و استاندارد 20704 ایران برای پارامترهای میکروبی، فیزیکی و شیمیایی است که این استانداردها بسیار سختگیرانه‌ هستند و محصول نهایی آب باکیفیت بالاتری است.

برنامه دولت برای افزایش تولید آب تاسیسات آب شیرین‌کن در 4 سال آینده

مدیر دفتر تجهیز منابع شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پایان گفت: بر مبنای برنامه دولت برای توسعه استفاده از ظرفیت آب‌شیرین‌کن‌ها و گسترش بهره‌برداری از این تاسیسات، در چهار سال آینده حداقل 400 هزار متر مکعب در شبانه روز از محل خرید تضمینی آب/پساب به ظرفیت آب شیرین‌کن‌های کشور افزوده خواهد شد.

گلریزان ادامه داد: افزون بر این، طرح‌های بزرگ انتقال آب نیز وجود دارد که در درجه اول، با هدف تامین آب صنعت اجرا می‌شود، ولی در جايي كه نياز شرب وجود داشته باشد و منطقه در كنار خط صنعت باشد، از اين ظرفيت استفاده شده و در آينده هم بهره خواهيم برد.

وی گفت: مهم‌ترین خط در حال حاضر، طرح خط انتقال خلیج فارس به صنایع معدنی است که قرار است بخشی از آب صنایع جنوب‌شرق کشور و بخشي از آب شرب استان‌های هرمزگان، کرمان و یزد را تامین کند.

گلریزان در پایان افزود: همچنین طرح تصفیه و انتقال آب دریای عمان به کریدور شرق کشور به خصوص در استان سیستان و بلوچستان در حال پیگیری است که پیش‌بینی می‌شود حداقل 150 هزار متر مکعب در شبانه‌روز نیز از این محل به ظرفیت آب شیرین‌کن‌ها افزوده شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن