درخواست از وزارت انرژی آمریکا برای عدم استفاده از اورانیوم غنی شده در سطح بمب در آزمایش‌ها

گروهی از مقامات پیشین وزارت خارجه همچنین سازمان تنظیم کننده مقررات هسته‌ای در ایالات متحده روز سه‌شنبه با انتشار نامه‌ای از وزارت انرژی این کشور خواستند که در طرح خود برای استفاده از اورانیوم غنی شده در سطح بمب در یک آزمایش‌ هسته‌ای تجدیدنظر کند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، آنها اعلام کردند که چنین کاری ممکن است دیگر کشورها را نیز تشویق به انجام اقدامی مشابه کند.

وزارت انرژی آمریکا و دو شرکت دیگر قصد دارند بودجه انجام یک آزمایش راکتور کلرید مذاب (MCRE) در آزمایشگاه ملی آیداهو را بطور مشترک تامین کنند و در جریان این آزمایش، از بیش از ۶۰۰ کیلوگرم سوخت حاوی اورانیوم غنی‌شده ۹۳ درصد استفاده کنند.

دو شرکتی که در این پروژه شرکت دارند عبارتند از شرکت «Southern Co» و شرکت «TerraPower LLC» تحت حمایت بیل گیتس. آنها امیدوارند به کمک این آزمایش به پیشرفت‌هایی برسند که به کاهش آلودگی‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی کمک کند.

با این وجود گروهی از اعضای پیشین کمیسیون تنظیم مقررات هسته‌ای ایالات متحده از جمله آلیسون مک فارلین، رئیس سابق این گروه می‌گویند که انجام آزمایش راکتور کلرید مذاب می‌تواند بهانه‌ای به دست کشورهای دیگر برای غنی سازی اورانیوم تا سطح بمب بدهد.

آنها در نامه‌ای به مقامات وزارت انرژی نوشتند: «آسیب وارده از این کار به امنیت ملی، می‌تواند از هر سود احتمالی ناشی از این فناوری بیشتر باشد».

آلن کوپرمن، استاد دانشکده امور عمومی LBJ تگزاس و از نویسندگان این نامه می‌گوید: «این شوکه‌کننده است که وزارت انرژی، حتی بدون اطلاع به عموم می‌خواهد سیاست جلوگیری از گسترش سلاح‌های هسته‌ای را که برای چند دهه برقرار بوده و از سوی دو حزب آمریکا حمایت شده، تضعیف کند.»

هنوز وزارت انرژی به این نامه واکنشی نشان نداده است؛ با این وجود شرکت‌های فعال در این پروژه می‌گویند که این آزمایش قرار است در مرکزی امن که پیش از این نیز سابقه مدیرت اورانیوم غنی شده در سطح بمب را داشته انجام شود.

شرکت «TerraPower» همچنین اعلام کرد که در رآکتور این آزمایشگاه، از سوختی با خلوصی بسیار کم از اورانیوم غنی‌شده استفاده می‌شود و خطر آن بسیار پایین است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن