ورود به پروژه ایتر با تمام ابعاد فنی، علمی و اجرایی

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان انرژی اتمی ایران، نشست مشترک سازمان انرژی اتمی ایران و مسئولان پروژه جهانی ایتر با حضور دکتر علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، مسئول پروژه ایتر در محل سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.

دکتر صالحی، معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی در نشست مشترک با پروفسور برنارد بیگو، مسؤول پروژه­ی ایتر گفت: برجام و پیوست 3 آن ناظر بر همکاری‌های 1+5 با ایران در زمینه‌های فناوری‌های نو است و از جمله این فناوری‌ها فناوری گداخت بشمار می‌رود. این مورد در پیوست 3 به وضوح اشاره شده است .

دکتر صالحی افزود: ما امروز اولین سند را که مربوط به سند محرمانگی هست امضا کردیم. طرفین متعهد شدند که اطلاعات دو طرف در طول همکاری‌ها محرمانه باقی بماند. این سند مهم و حساس است. توافقنامه دیگری در ارتباط با جزئیات همکاری بین دو طرف نوشته شده است. که امیدواریم در آینده نزدیک به امضا برسد.

ریاست سازمان در ادامه خاطرنشان ساخت: پروژه گداخت هسته­ای پروژه­ای محوری و ملی است که در سطح کشور مورد تأیید می­باشد. ریاست جمهور و دولت محترم بر این مطلب تأکید دارند . وی ادامه داد: یکی از ثمرات برجام پیوستن به این پروژه است و ما جزو معدود کشورهایی هستیم که در این زمینه آمادگی مشارکت جدی و فعال داریم و به عقیده من جا دارد به ملت بزرگوارمان تبریک بگوییم به این دلیل که این پروژه نتیجه و ثمره تلاش ملت بزرگ ایران است.

دکتر صالحی سپس افزود: زمانی که به بحث همکاری با ایتر به صورت رسمی ورود پیدا کنیم یعنی نه تنها در ابعاد فنی بلکه در تمام ابعاد دیگر نیز وارد می­شویم. در این زمینه بحث سخت افزاری و نرم افزاری توأمان وجود دارد. این پروژه، پروژه­ای اجرایی، فنی و علمی است که کارهای بسیار علمی را نیز می­طلبد؛ به همین دلیل است که ورود ما به پروژه همه جانبه است.

پروفسور بیگو مدیر کل ایتر نیز در بخشی از سخنان خود در ارتباط با ماهیت پروژه ایتر گفت: ایتر یکی از بزرگترین و جدیدترین پروژه‌ها در زمینه گداخت هسته‌ای است. این پروژه به روز بوده و راه برای همکاری با تمام جهان و کشورهای دنیا باز است به ویژه برای ایران به عنوان کشوری بسیار مهم و پیشرفته که می­تواند نقش مهمی در این زمینه داشته باشد فرصت بسیار خوبی ایجاد شده است.

پروفسور بیگو در ادامه در ارتباط با مزیت­های پروژه ایتر گفت: این پروژه سه مزیت دارد که عبارتند از اینکه از نظر ایمنی راکتور بسیار ایمن، از نظر دسترسی به منابع طبیعی منابع کافی برای میلیون‌ها سال نیاز بشر را دارد و دیگر اینکه از نظر محیط زیستی نیز بسیار همراه با طبیعت بوده و فاقد ضایعات آلوده کننده است.

وی هدف از سفر خود را ارزیابی ظرفیت‌ها و امکانات ایران برای همکاری­های مشترک اعلام کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن