تهدید کره شمالی: خلع سلاح هسته‌ای برای همیشه متوقف می‌شود

کره شمالی روز یکشنبه ضمن محکوم کردن دولت دونالد ترامپ برای تصویب تحریم‌های تازه علیه این کشور، تهدید کرد که روند خلع سلاح هسته‌ای را به شکل دائمی متوقف کند.

آمریکا در روز دوشنبه هفته گذشته سه نفر از مقام‌های عالی‌رتبه کره شمالی را به اتهام مشارکت در نقض حقوق بشر در فهرست تحریم‌های خود قرار داد.

در گزارشی که خبرگزاری دولتی کره شمالی منتشر کرده آمده است که از زمان دیدار تاریخی رهبران کره شمالی و آمریکا در سنگاپور، مقام‌های واشنگتن بارها اقداماتی را علیه پیونگ یانگ انجام داده‌اند.

به نوشته این خبرگزاری، در شش ماه اخیر دستکم هشت بار به دلایل مختلف مانند پولشویی، حملات سایبری و حمل و نقل غیرقانونی، تحریم‌هایی علیه کره شمالی وضع شده‌ است.

در این متن همه این اتهامات و همچنین اتهام‌های جدید مبنی بر نقض حقوق بشر در کره شمالی، ساختگی و جعلی توصیف شده‌ است.

این هشدار درحالی صادر می شود که دیدار تاریخی رهبران دو کشور در طول تابستان امید به بهبود روابط را زنده کرده بود.

از آن زمان تاکنون کره شمالی در مواردی بیانیه های خشم آلود صادر کرده و در موارد دیگر طی اقداماتی از تنش ها کاسته است.

حتی از انجام یک نشست دیگر میان رهبران دو کشور صحبت شده اما  ترامپ که قبلا نسبت به این کار اعلام آمادگی کرده طی هفته پیش گفت که عجله ای برای آن دارد.

کره شمالی چه گفت؟

دولت کره شمالی طی بیانیه ای نسبت به تحریم های تازه آمریکا ابراز شوک و دادخواهی کرد.

این بیانیه که توسط خبرگزاری رسمی کی سی ان ای منتشر شده وزارت خارجه آمریکا را متهم می کند درصدد بازگرداندن…. روابط به وضعیت سال پیش است که با تبادل آتش همراه بود.

دونالد ترامپ سال پیش در یک جنگ لفظی کیم جونگ اون رهبر کره شمالی را مردک موشکی لقب داد و گفت تهدیدهایش با آتش و خشم بی سابقه ای روبرو خواهد شد. در مقابل کره شمالی  ترامپ را پیر خرفت خواند.

در بیانیه تازه کره شمالی آمده است که سیاست حداکثر فشار آمریکا بزرگترین سومحاسبه این کشور خواهد بود و در عوض باید به گام های اعتمادساز که اجلاس رهبران نویدبخش آن بود بازگردد.

تحریم های تازه چیست؟

این تحریم ها در پی یک گزارش وزارت خارجه در مورد کره شمالی که به درخواست کنگره تهیه می شود اعمال شد.

تحریم ها با هدف مصادره دارایی های چو ریونگ-هی، که دست راست  کیم توصیف می شود، جونگ کیونگ-تاک وزیر امنیت و پاک کوانگ-هو وزیر تبلیغات کره شمالی صادر می شود.

رابرت پالادینو سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: از نظر نقض حقوق بشر کره شمالی یکی از بدترین اوضاع در جهان را دارد که شامل اعدام های فراقانونی، کار اجباری، شکنجه، بازداشت های طولانی خودسرانه، تجاوز، سقط جنین اجباری و سایر خشونت های جنسی است.

با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا، رابطه واشنگتن و پیونگ یانگ دستخوش تلاطم بسیار شده و بعد از یک دوره تنش لفظی شدید میان رهبران دو کشور، ناگهان هر دو رهبر پذیرفتند که با هم دیدار کنند.

کره شمالی در دوره پرتنش با آمریکا اعلام کرد که موفق شده موشک‌های قاره‌پیما با قابلیت حمل سلاح هسته‌ای تولید کند. بر اساس ادعای پیونگ یانگ این کشور هم‌اکنون می‌تواند بخش‌هایی از خاک آمریکا را هدف قرار دهد. این ادعاها هرگز به شکل مستقل تایید نشده است.

در عین حال آمریکا که سال‌ها کره شمالی را برای توسعه تسلیحات هسته‌ای و بعد از آن برنامه موشکی هدف تحریم قرار داده بود، با این کشور وارد مذاکراتی شد که در نهایت به توافق‌هایی اولیه انجامید.

چنانکه مایک پومپئو در شهریور ماه (سپتامبر) گفت، کره شمالی پذیرفته است که تا سال ۲۰۲۱ تمامی تسلیحات هسته‌ای خود را برچیند.

همزمان دیدارهایی نیز میان کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، و مون جائه این، رئیس‌جمهور کره جنوبی انجام شد. موضوع اصلی نشست رهبران دو کشور نیز خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن